© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.03.2015 17:57:47

Kamplov kapetan si želi v Manchester

Nemški nogometni reprezentant in branilec Borussie iz Dortmunda Mats Hummels ne zanika možnosti, da bo kariero nadaljeval v tujini.

Kapetana Borussie neuradno vabijo številni klubi, a on ima le eno željo. Obleči želi dres Manchester Uniteda, ki ga vodi prijatelj njegovega očeta, Nizozemec Louis Van Gaal.

"Pogosto razmišljam o igranju v tujini. Če bo prišel čas za to, obstaja le ena možnost. V primeru, če bom odšel v tujino, bom odšel k Manchester Unitedu. Noben drug klub me ne zanima," je nemškim medijem dejal 26-letni Hummels, ki ima s klubom iz Dortmunda pogodbo do leta 2017. Kot pravi nogometaš se je o nadaljevanju kariere že odkrito pogovarjal s športnim direktorjem Borussie Michaelom Zorcom.

"Če bo prišla prava ponudba, mu klub ne bo povzročal težav. Povsem legitimno je, da razmišlja o svoji prihodnosti, a zaenkrat še ni bilo niti ene uradne ponudbe. Zato se s tem v tem trenutku ne ukvarjamo," so sporočili iz Borussie.

Hummels je sicer otrok Bayerna, bavarsko ekipo pa je od leta 2009 do leta 2011 vodil prav Van Gaal. V tem času je vlogo koordinatorja mlajših selekcij münchenskega kluba opravljal Hummelsov oče Hermann, tako da sta z Nizozemcem, ki je pred časom tudi že izrazil zanimanje za nemškega reprezentančnega branilca, lahko spletla tudi prijateljske odnose.