© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.02.2015 10:48:06

Grozili so mu s pištolo

Ker je neuspešno izvedel strel iz enajstih metrov, mu je navijač na glavo prislonil pištolo. Zgodilo naj bi se včeraj v Novem Pazarju.

Novico je v javnost spravil Sindikat profesionalnih nogometašev, v Srbiji se imenuje Neodvisnost. Na svojem profilu družbenega omrežja Facebook je objavil, da naj bi navijači nekega kluba s pištolo grozili igralcu tega istega kluba.

Zgodilo naj bi se v slačilnici tega kluba, tam naj bi navijač repetiral pištolo in jo prislonil na glavo igralca. Kmalu je postalo jasno, da gre za Žarka Udovičića, nogometaša, ki je na sobotni tekmi v Beogradu med Radom in Novim Pazarjem, ki so jo dobili domači z 1:0, zapravil enajstmetrovko.

Incident naj bi zakuhali huligani, ki se imajo za navijače Novega Pazarja, to je potrdil predsednik Neodvisnosti Mirko Poledica, ki je še dejal, da je Udovičić po dogodku od kluba zahteval prekinitev pogodbe.

KOSANOVIĆ: CELO Z ZAVEZANIMI OČMI
Zanimivo, takoj po tekmi na Banjici, ki je sicer minila v pretirano osovraženem vzdušju, saj so se ekstremni navijači Rada bolj ali manj vseskozi ukvarjali z gosti iz pretežno muslimanskega mesta, se je oglasil tudi trener Novega Pazarja Milorad Kosanović.

kosanovic


Nekdanji trener ljubljanske Olimpije je zgrešen strel iz enajstih metrov pospremil s podcenjujočimi besedami, predvsem do svojega varovanca Udovičića. "To je pravzaprav moja krivda, ker sem izbral ravno njega. In tudi on sam je želel izvesti udarec, ostali so obrnili stran. Zdaj moramo fanta popeljati na pravo pot, da tega nikoli več ne bo storil," je razlagal (ne)priljubljeni Vinjak, s tem morda celo vplival na jezo navijačev, in za konec izvajanje enajstmetrovk označil kot nekaj najbolj preprostega: "To je pravzaprav preprosta podaja iz enajstih metrov. Žogo je treba spraviti v gol, širok dobrih sedem metrov. To lahko stori prav vsak, celo z zavezanimi očmi."

Nesrečni Udovičić je s strelom prek vrat očitno presunil svojega trenerja, predvsem pa močno razjezil svoje navijače.