© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
17.02.2015 18:44:07

Za takšen prekršek štiri tekme?

Reuters

Takšen je bil odziv nogometaša Livepoola Lazarja Markovića, ko je postalo jasno, da mu je Uefa za prekršek na decembrski tekmi namenila 4 tekme prepovedi igranja.

Vse skupaj se je zgodilo na tekmi lige prvakov med Livepoolom in Baslom, ko je Marković dobil neposredni rdeči karton zato, ker je z roko namerno zamahnil proti Behrangu Safariju, pa čepravse je s prstom 'le' dotaknil njegovega obraza. Nogometaš Basla je roko na srce teatralno padel, Marković pa je bil takoj izključen po šele petnajstih minutah igre.

Danes je Uefa določila, da bo za ta prekršek dobil 4 tekem prepovedi igranja v evropskih pokalih, ker je po njenem mnenju šlo za nasilno, nešportno potezo 20-letnega srbskega reprezentanta. To pomeni, da bo izpustil vsaj dve tekmi šestnajstine finala lige Europa. Tri tekme prepovedi je dobil zaradi nasilnega obnašanja, še eno pa so mu naložili, ker je bil v minuli sezoni izključen še v dresu Benfice, ko je bil del splošnega incidenta na tekmi polfinala z Juventusom.

Trener redsov Brendan Rodgers je bil nezadovoljen z odločitvijo: "Mislim, da je izključitev veliko razočaranje s strani sodnika. Lazar Marković je bil izključen, ker se je z nohtom komaj dotaknil branilca. Mislim, da bi moral bitri on tisti, o katerem bi se morali pogovarjati zaradi reakcije." Presenečenje zaradi kazni je na svojevrsten način izrazil tudi nogometaš, ogledate pa si jo lahko v spodnjem čivku.