© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.02.2015 13:49:55

Sanjski dvojec še naprej skupaj

Borussia je podaljšala sodelovanje s svojim največjim zvezdnikom.

Ko so nemški novinarji prvič videli na delu Kevina Kampla, so zapisali: Slovenec bo z Marcom Reusom tvoril sanjsko navezo. Tisti malce bolj pikri pa so dodali: "Saj ne bosta dolgo igrala skupaj, Reus bo najkasneje poleti odšel drugam." A očitno vendarle ne bo. No, takšen scenarij še vedno ni povsem izključen, v nogometu so pač naprodaj prav vsi. In to v vsakem trenutku. Toda to, da je danes z Borussio iz Dortmunda kljub temu, da je zanimiv številnim drugim, podpisal novo pogodbo, priča tudi o tem, da se na stadionu Westfalen očitno dobro počuti.

Reus je imel doslej podpisano pogodbo, ki ga je z Borussio vezala do leta 2017, po novem bo v veljavi še dve leti dlje. Bolj pomembno pa je nekaj drugega. V prejšnji pogodbi je imel Reus zapisano odkupno klavzulo v višini 25 milijonov evrov, zdaj naj bi bila ta po pisanju nemških medijev še precej višja.

"Niti za trenutek si nismo dovolili, da bi nas medijske govorice spravile s tira. Vedno smo verjeli, da bo ta izjemen nogometaš sprejel odločitev, ki bo njegovo prihodnost še naprej povezovala z Borussio. Marco bi za nas lahko bil to, kar je bil Uwe Seeler za Hamburg, kar je Steven Gerrard za Liverpool. To, da je Reus novo pogodbo podpisal v teh težkih časih, priča o tem, da se lahko poistoveti z našim klubom. In to nas še kako veseli," zadovoljstva ne skriva direktor Borussie Hans-Joachim Watzke, športni direktor Michael Zorc je dodal: "Marco bi lahko odšel v katerekoli veliki klub na svetu. Toda sprejel je odločitev, ki dokazuje, da njegovo srce bije za njegovo rojstno mesto in njegov otroški klub. Je ključni nogometaš za prihodnost našega kluba."

Galerija