© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
03.02.2015 17:59:53

Ronaldova odkupna klavzula ima devet ničel

Nobena skrivnost ni, da bi moral klub, če bi si v svojih vrstah zaželel najboljšega nogometaša na sveta, odšteti ogromno denarja.

Toda agent Cristiana Ronalda Jorge Mendes, ki je verjetno najbiolj priznano ime v tem poklicu, je prepričan, da bo Portugalec svojo kariero končal v dresu madridskega Reala. V obsežnem in zanimivem pogovoru za angleški BBC je med drugim spregovoril tudi o odkupni klavzuli, ki jo ima njegov varovanec v pogodbi. Ta znaša nič več in nič manj kot milijarda evrov: "Če bi se naprimer Real odločil, da ga proda za 300 milijonov, bi nekdo vsekakor plačal to vsoto. Cristiano obožuje navijače Manchester Uniteda, tam je ne nazadnje preživel šest let, toda prepričan sem, da bo kariero končal v Madridu." 

Mendes je svojo poslovno pot začel kot lastnik bara v Portu, kjer je začel spoznavati tudi številne nogometaše. Zdaj med drugim zastopa, če izvzamemo najpomembnejšo stranko, še Jamesa Rodrigueza, Davida de Geo, Joseja Mourinha, Felipeja Scolarija, Diega Costo, Angela di Mario in Radamela Falcaa.