© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
18.01.2015 11:29:56

Pirlo in Baggio na pomoč obubožani Brescii

Reuters

Italijanski drugoligaš Brescia je v zadnjem času v velikih težavah.

Po nepopolnih 22. krogih serie B je klub iz Lombardije na 15. mestu, še bolj kot nezavidljiva uvrstitev na lestvici pa belo-modre tarejo hude denarne težave.

Vendar se očitno obetajo lepši časi, eden od tistih, ki naj bi poskrbeli za to, je tudi član Juventusa in italijanski reprezentant Andrea Pirlo.

Petintridesetletnik je povedal, da ne more mirno gledati, kako propada njegov matični klub, iz katerega je v svet odšel pred skoraj 17 leti (leta 2001 se je vrnil in zanj odigral deset tekem).

"Govoril sem z nekaj pomembneži, ljudmi, ki nekaj pomenijo v nogometu. Vsi veste, kakšna čustva gojim do Brescie. Trpim, ko gledam, kako propada klub, ki me je vzgojil. Delam, kar je v moji moči, pogovarjam se z vsemi vpletenimi. Ne bom obupal, še naprej se bom trudil," je dejala Juventusova enaindvajsetica.

baggio
vszi

Po nekaterih informacijah, ki prihajajo iz naše zahodne soseščine, naj bi se v Brescio vrnil še en nekdanji zvezdnik kluba.

To je 47-letni Roberto Baggio, ki je v Brescii tudi končal svojo šprotno pot. Zanjo je igral med letoma 2000 in 2004, takrat pa je Brescia prav z Baggiovo pomočjo ves čas igrala v serie A.

Prej je bilo navadno tako, da se je po vsakem napredovanju med elito, že naslednjo sezono vrnila v serie B. Zanimivo je, da je po Baggiovi upokojitvi takoj nazadovala v drugi rang tekmovanja.

Baggio naj bi se v Brescio vrnil v vlogi trenerja.