© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
18.01.2015 10:18:16

Bačinović videl rdeče (video)

vszi

Včeraj je bilo dejavnih kar nekaj slovenskih legionarjev.

V serie A je Palermo na svojem igrišču gostil drugouvrščeno Romo in se moral po zgodnjem vodstvu na koncu zadovoljiti s točko. Bilo je 1:1, kar je bil osmi remi Palerma v sezoni in ostaja uvrščen v sredino lestvice.

Siniša Anđelković, ki se je med tednom s Sicilijanci dogovoril za podaljšanje sodelovanja, pa je po dveh tekmah neigranja spet zasedel svoje mesto v branilski vrsti rožnatih. Osemindvajsetletni Kranjčan je bil na igrišču vseh 90 minut.

Dvoboj Empolija in Interja se je končal brez zadetkov. Samir Handanović je za modro-črne branil vseh 90 minut, njegov soigralec Rene Krhin pa je srečanje spremljal s klopi.

Italijanski drugoligaši so odigrali večino tekem 22. kroga - vodilni Carpi (Aljaž Struna) bo  zvečer gostil Livorno (Enej Jelenič) - in tako je bil na delu tudi Virtus Lanciano. Ta je na svojem igrišču gostil Catanio ter brez večjih težav slavil s 3:0.

Armin Bačinović je za zmagovalno ekipo igral do 85. minute, ko je moral predčasno pod prho. Po enem izmed dvobojev na sredini igrišča je namreč s komolcem udaril tekmeca, zato ga je glavni delivec pravice izključil. Lanciano je peti in se še naprej bori za napredovanje med elito.

Ciprski prvoligaši igrajo tekme 17. kroga. Omonia je svoje delo opravila včeraj, ko je gostovala pri Ermisu in se morala po treh zaporednih zmagah tokrat zadovoljiti s točko (1:1).

Reprezentančni vezist Andraž Kirm je igral v prvi postavi gostov, igrišče pa je zapustil v 75. minuti.