© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
17.01.2015 21:52:37

Vzorna sodniška požrtvovalnost

Italijanski stranski sodnik si je pridobil mnogo simpatij, potem ko je po nesrečnem padcu označevanju nedovoljenega položaja dal prednost pred bolečino.

Empoli in Inter sta otvoritveno tekmo tokratnega kroga italijanske serie A odigrala 0:0, ob nepriljubljenem izidu pa je bil prvo ime srečanja požrtvovalni stranski sodnik. Temu je med eno od akcij gostujočega moštva nesrečno zdrsnilo in je grdo padel, a je vseeno profesionalno opravil svoje delo. In tudi pravilno dosodil!

Inter je skušal izvesti napadalno akcijo, delivec pravice pa je ob tem želel steči za podano žogo. Toda pri tem je izgubil ravnotežje in treščil ob tla, ob čemer se je akcija nadaljevala. Glavni sodnik ni mogel oceniti, ali je bil napadalec Interja v nedovoljenem položaju, nesrečni stranski sodnik pa se je tega dobro zavedal. 

Zato je, čeprav je bil očitno v bolečinah, svojim nalogam dal prednost. S tal je označil tako imenovani ofsajd in preprečil zadetek, ki bi resnično padel iz nedovoljenega položaja. Šele nato pa se je posvetil bolečinam in poiskal pomoč. Kot lahko zelo dobro vidite tudi v posnetku, ki hitro postaja uspešnica.