© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
18.01.2015 11:22:22

Ste vedeli, da je Cesare že peti?

vszi

Goričani bodo v ponedeljek začeli priprave pod vodstvom novega italijanskega strokovnjaka.

Goričani so v petek pozno popoldne naposled razkrili ime novega trenerja, že četrtega v dozdajšnjem delu prvenstva. Po Luigiju Apolloniju, Miranu Srebrniču in Iztoku Kavčiču bo na modro-belo klop sedel 42-letni Cesare Beggi, ki je do zdaj v glavnem deloval v mlajših selekcijah. Vodil je primavere oziroma mlade ekipe Palerma, Barija ter Spezie, v vseh treh klubih je opravljal tudi naloge pomočnika trenerja članske zasedbe, bil je tudi trener kadetov Milana.

V prvem trenutku je prevladovalo prepričanje, da je Cesare Beggi četrti italijanski strokovnjak, ki ga bomo spoznali na slovenskem prvoligaškem prizorišču, a resnica je vendarle nekoliko drugačna. Ker je že peti, drugi v mestu vrtnic. V sezoni 1992/93 je v zimskem premoru led prebil Marino Lombardo, nekdanji igralec Rome in Torina, a se je moral po sedmih tekmah brez zmage od slovenskega Las Vegasa kmalu posloviti.

Alberto Bigon ostaja najbolj ugledno italijansko trenersko ime na sončni strani Alp. Nekoč je vodil tudi veliki Napoli, pod njegovim vodstvom je igral celo Diego Maradona, vendar je ekipi Interblocka zaradi zdravstvenih težav poveljeval na zgolj nekaj preizkušnjah, septembra 2008 se je njegova zgodba v Ljubljani končala. Nato je minilo kar nekaj let, preden je slovenski klub rešitev znova poiskal pri zahodnih sosedih, nakar so se Koprčani dogovorili za sodelovanje z Rodolfom Vanolijem, Goričani pa so pokalni naslov v pretekli sezoni osvojili z nekdanjim reprezentančnim branilcem Luigijem Apollonijem. Kako uspešen bo Cesare Beggi, ki bo priprave s svojimi novimi varovanci začel v ponedeljek ob 15. uri.