© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
09.01.2015 13:17:46

Wenger: Ne poslušam očetov, mam, dedkov in babic

Reuters

V Arsenalu se v zadnjem času dogaja marsikaj.

Lukas Podolski se je odločil zapustiti topničarje in se je pridružil Interju, Wojciech Szczesny je kadil v slačilnici, njegov oče je branilca Pera Mertesackerja primerjal z nosorogom, in še kaj bi se lahko našlo. Med drugim tudi obtožbe, da se trener Arsene Wenger ni poslovil od Podolskega.


Zato je bilo še toliko več zanimanja za tiskovno konferenco, na kateri je glavna vloga pripadla prav šefu strokovnega štaba, ki si je vzel čas za pojasnjevanje omenjenih stvari. "Szczesny se je opravičil. Naredil je napako, ni prvi ne zadnji, ki je to storil. O tem ne bi rad več govoril, kar se zgodi v slačilnici, tam tudi ostane. Razen dejstva, da vse stvari tam ne ostanejo!" je dejal Francoz.

Prav tako ni želel veliko polemizirati o komentarjih, ki jih je na Mertesackerjev račun izrekel Szczesnyjev oče, temveč se je na to temo samo glasno zasmejal: "Ne poslušam očetov, mam, dedkov in babic."

Nato so na vrsto prišle še obtožbe Podolskega, ki je dejal, da se trener ni poslovil od njega. "Te trditve odločno zavračam. Z njim sem se veliko pogovarjal o tem, da bo šel nekam na posodo. In ne pozabite, da je za odhod rabil moje soglasje, brez njega ne bi mogel nikamor. Ni dobil veliko priložnosti za igranje, zato sem mu dal možnost, da poskusi drugje. Zakaj? Ker imamo dovolj igralcev, ki lahko igrajo na teh pozicijah, na igrišču pa jih je lahko hkrati samo enajst. Igralec njegove kakovosti rabi tekme, sicer to negativno vpliva nanj. Navsezadnje pa je posojen le do konca sezone in se bo poleti vrnil."

Za lepšo plat Arsenalove zgodbe so poskrbeli Mesut Özil, Aaron Ramsey in Mathieu Flamini, ki spet trenirajo z ekipo.