© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.01.2015 08:58:11

Najprej morajo plačati

Arsen Perić

Če Crvena zvezda ne bo poravnala računa, Domžale ne bodo prižgale zelene luči za prestop Joshue Parkerja v Beograd.

Pri Domžalah so potrdili prestop Joshue Parkerja v vrste srbskega prvaka Crvene zvezde, toda hkrati so poudarili, da bo v Angliji rojeni napadalec za Beograjčane lahko zaigral šele, ko bodo rdeče-beli uresničili dogovor, sklenjen s Slovenci.

"Dogovorjeno je, da certifikat, potreben za registracijo igralca, izdamo šele potem, ko Crvena zvezda poravna dogovorjene obveznosti," je obelodanil Matej Oražem. Športni direktor kluba, ki domuje ob Kamniški Bistrici, je zatem priznal, da so želeli Parkerja zadržati v svojih vrstah, a to preprosto ni bilo možno: "Joshua je bil zelo pomemben član naše ekipe in težko ga bo nadomestiti. V času, ki ga je preživel pri nas je močno napredoval in vrnil svojo kariero na pravo pot. Glede na njegove finančne zahteve, si podaljšanja sodelovanja nismo mogli privoščiti, zato je bila prodaja smiselna. Z dogovorjeno odškodnino smo zadovoljni, saj je ob dejstvu, da smo imeli pogodbo sklenjeno le še do konca sezone, kar zajetna."

A ponudba iz Marakane ni bila edina, ki jo je dobil reprezentant Antigve in Barbude. "Zanj smo prejeli tri enakovredne ponudbe. Ob Crveni zvezdi sta se zanj zanimala še kluba iz Kitajske in Švice. O nadaljevanju svoje poti se je igralec odločal sam in izbral je Crveno zvezdo. Z aktualnim srbskim prvakom imamo dobre odnose že dlje časa, še posebej pa od lanske sezone, ko je bil v Beogradu trener Slaviša Stojanović. Ne dolgo nazaj smo korektno izpeljali tudi prestop Nemanje Maksimovića v Domžale," je zaključil Oražem.