© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
liz
liz
09.01.2015 12:52:46

Schürrle nazaj v Nemčijo?

Reuters

Nemški reprezentančni vezist Andre Schürrle je pred letom in pol iz Bayerja prestopil k Chelseaju.

Vendar pa si na Stamford Bridgeu nikakor ni mogel priboriti stalnega mesta v udarni enajsterici čete Joseja Mourinha. Zato se je 24-letni Nemec že začel ozirati po novih izzivih.

Njegove kvalitete seveda odlično poznajo v domovini, kjer lahko vedno najde novega delodajalca. Določeno oviro seveda predstavlja njegova odškodnina, ki nikakor ni nizka, že Chelsea je za njegove usluge farmacevtom plačal 22 milijonov evrov. S prodajo pa modri gotovo ne bi želeli ustvariti minusa.

Vendar pa se zdi, da tudi to ni težava, pojavil se je namreč klub, ki je Chelseaju za Schürrleja pripravljen plačati celo 30 milijonov evrov. Ne, to nista ne Bayern ne Borussia, v boj za Andrejev podpis naj bi se odločno spustil Wolfsburg.

Za volkovi je odlična polsezona, v sedemnajstih krogih so zbrali deset zmag, štiri remije in tri poraze. S tem izkupičkom na bundesligaški razpredelnici zaostajajo samo za vodilnim Bayernom. Aktualni nemški prvak jim beži za devet točk, a se to lahko spremeni že nocoj, ko se bosta ekipi pomerili v prvem krogu spomladanskega dela sezone.

Dodamo lahko še to, da ima Wolfsburg šest točk prednosti pred tretjim Bayerjem in v klubu si močno želijo zadržati enega od mest, ki bi jih po koncu sezone nagradilo z uvrstitvijo v ligo prvakov. Zato si še toliko bolj želijo v svoje vrste zvabiti Schürrleja, saj menijo, da bi jim bilo z njegovo pomočjo precej lažje uresničiti željo.