© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2015 15:01:00

Norišnica v Neaplju: 30 tisoč na treningu

vszi

Pred slabima dvema tednoma sta se v katarski Dohi med seboj pomerila italijanska velikana Juventus in Napoli. Šlo je za tekmo italijanskega superpokala, zmage pa so se na koncu veselili modri iz Neaplja.

Čeprav mnogi superpokalno lovoriko jemljejo kot drugorazredno – zagotovo jo je še dodatno razvrednotilo tudi dejstvo, da so jo Italijani namesto na začetku sezone organizirali kar sredi nje in da so jo iz apeninskega polotoka zaradi marketinških razlogov prestavili na bolj atraktivno lokacijo –, je, kot vse kaže, za vročekrvne Neapeljčane izrednega pomena.

Navijači Napolija v zadnjih letih namreč nimajo preveč razlogov za veselje – v tem tisočletju so osvojili zgolj dva pokala –, zato vsako zmago svojih ljubljencev slavijo bučno. Še posebej, če jo nogometaši dosežejo nad velikim rivalom, kot je Juventus. Napoli se je v Dohi torej veselil superpokalne lovorike, junak dvoboja proti belo-črnim pa je bil Gonzalo Higuain, ki je zabil dva zadetka (po rednem delu je bilo 2:2, Napoli je slavil po streljanju 11-metrovk). Kako zelo veliko pripadnost ljubljenemu klubu čutijo Neapeljčani in kako odličen sprejem svojim junakom znajo pripraviti, so znova dokazali danes, ko so se nogometaši Napolija na domačem stadionu prvič po superpokalnem slavju zbrali na treningu.

Varovance Rafaela Beniteza je na tribunah stadiona San Paolo pričakalo – verjeli ali ne – 30 tisoč navijačev, ki so s huronskim navijanjem pozdravili svoje junake. A ne samo to, pristaši Napolija so svoje ljubljence "okupirali" že na poti do stadiona, jih zaustavljali, se želeli dotakniti njihovih avtomobilov, ali pa se slikati in prejeti avtograme. Zaradi velike gneče so nekateri nogometaši na trening zamudili tudi celih 30 minut.

Zelo zanimivo in iznajdljivo potezo pa je izvedel španski krilni napadalec pri Neapeljčanih Jose Callejon, ki se je spretno izognil navijaški gneči tako, da je v svoj avtomobil posedel svojega brata dvojčka, sam pa se je po eni izmed stranskih cest izmuznil navijačem in se brez težav pripeljal na stadion.

Kakšno je bilo vzdušje na stadionu San Paolo si lahko pogledate v priloženem videoposnetku.

Galerija