© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
02.11.2014 10:31:16

Sosedi vračajo udarec: še vedno ste leta za nami

Reuters

Pred današnjim derbijem angleškega prvenstva trenerja obeh ekip kar tekmujeta, kateri bo dokazal pravo veličino svojega kluba.

Medtem ko trener sinje modrih Manuel Pellegrini sloni na rezultatih zadnjih nekaj let, ko je City rdeče vrage premagal na petih od šestih tekem, mu je Nizozemec Louis van Gaal odgovoril. "City bo potreboval še kar nekaj let, da bo prehitel United," in dodal, da pravo veličino kluba dokazuje tudi veliko število navijačev: "V tujini imamo več navijačev in več sledilcev na socialnih omrežjih. Tako je Bayern največji v Nemčiji, Barcelona in Real v Španiji. City potrebuje še veliko let, da bo dosegel to raven."

Če pogledamo številke, so te zgodovinsko nedvomno zgovorni pokazatelj razmerja moči. 20 naslovov državnih prvakov Uniteda proti 4 Cityjevim. 3 naslovi evropskih prvakov proti nobenemu napredovanju v izločilne boje lige prvakov. Toda to je le zgodovina. Pellegrini pa je še dodal: "Nogomet se igra v sedanjosti in mislim, da je City v zadnjih treh letih uspešnejši."