© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
31.10.2014 09:36:45

Premisli preden čivkneš

Reuters

Angleška nogometna zveza FA zaradi twitterja precej "obogatila" svoj bančni račun.

"Premisli preden čivkneš" je prvo pravilo, ko se človek odloči, da svoje misli v 140 znakih zapiše na socialnem omrežju twitter. Predvsem bi se morale tega držati znane osebe, med drugim tudi številni športniki, ki pa marsikdaj zamočijo. Včasih po nesreči, včasih pa namerno.

FA je v zadnjih treh letih raziskovala 121 primerov neprimernega čivkanja nogometašev ter ljudi, ki so zaposleni v teh vodah, ki so skupaj za kazen plačali kar 445 tisoč evrov.


Zadnji, ki ga je doletela taka kazen je bil Rio Ferdinand. Branilec Queens Park Rangersov bo moral plačati 32 tisoč evrov, hkrati pa so ga suspendirali za tri tekme. In kaj je storil? Na twitterju je uporabil napačno slengovsko besedo karibskega izvora, s katero je neko žensko označil kot promiskuitetno.


Prvi, ki ga je FA vzela pod drobnogled je bil leta 2011 takrat nogometaš Liverpoola Ryan Babel, ki se je na twitterju posmehoval fotografiji sodnika Howarda Webba oblečena v dres Manchester Uniteda. Kaznovali so ga s 13 tisoč evri.

Največ pa je do zdaj v blagajno FA prispeval Ashley Cole in to kar 113 tisoč evrov. Leta 2012 je v bran stopil Johnu Terryju, ki so ga obtožili rasizma, a mu na uradnem zaslišanju FA ni verjela. Zaradi tega se je odločil, da FA na twitterju označi kot "navaden kup pi**", kar pa seveda ni ostalo neopaženo.