© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
30.10.2014 18:30:11

V Mariboru ne bomo razočarali

Grega Wernig

Domžalčani dvoboj pod Kalvarijo pričakujejo zelo samozavestni.

Ob Kamniški Bistrici razumljivo prevladuje zadovoljstvo. Uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja pač ni mačji kašelj, še zlasti ob spoznanju, da so Domžalčani prvo tekmo z Olimpijo ob Kamniški Bistrici izgubili. "Igralci smo bili prepričani o uspehu, saj je prva tekma pokazala, da smo boljši. Na svojem stadionu smo si zaslužili več in z nestrpnostjo smo čakali obračun v Stožicah. Dobro delo na treningih je znova obrodilo sadove in na koncu je prišlo vse na svoje mesto. Tekma je bila prava pravljica, saj je težko obrniti rezultat proti tako močni ekipi. Morda se je navzven zdelo, da je šlo zlahka, vendar smo morali vložiti ogromno truda. Dali smo vse od sebe in prikazali pristop, ki smo ga imeli že na prejšnjih tekmah. V končnici smo nesrečno prejeli gol, ampak vse se je končalo po naših željah," se je na dogajanje v prestolnici v pogovoru za uradno spletno stran domžalskega prvoligaša spomnil Žan Majer.

Uspeh je prišel v pravem času in je v pričakovanju prvenstvenega obračuna z Mariborčani še dodatno okrepil samozavest varovancev trenerje Luke Elsnerja. "Samozavesti ni nikoli preveč. Celotno strokovno vodstvo nas vseskozi spodbuja in poudarja, da je vse odvisno od nas. Vsak igralec pozna svoje naloge in cilje. Počutimo se odlično, imamo veliko željo po zmagi in prepričan sem, da v Mariboru ne bomo razočarali," pravi 20-letni vezist iz Lenarta, ki je v mlajših selekcijah zaigral tudi v vijoličasti opravi.

"Ob gostovanju v Ljudskem vrtu nimamo nobenih posebnih občutkov, saj sem bil član Maribora le eno leto in še to pri starejših dečkih. Zaradi tega posebnega naboja ne čutim. Gre za eno od 36 tekem v sezoni, seveda pa si vsak želi vzeti skalp državnemu prvaku. Prepričan sem, da se bomo odlično pripravili. Če bomo nadaljevali s predstavami z zadnjih tekem, se nimamo prav ničesar bati. Pogled na lestvico in trenutna forma nam dajeta veliko razlogov, da razmišljamo o zmagi," je odločen Majer.