© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
31.10.2014 00:18:42

MARIBOR - DOMŽALE: Poslastica pod Kalvarijo

Drago Wernig - TAKA

Mariborčani in Domžalčani so v torek opravili pokalno obveznost tako, kot so si želeli.

Izkazali so se zlasti varovanci trenerja Luke Elsnerja, ki so v Stožicah prepričljivo nadoknadili zaostanek s prve tekme in napredovali v polfinale, na drugi strani so vijoličasti rutinirano opravili z Radomljani in postali zadnji četrtfinalisti. Obe ekipi se torej lahko v miru pripravljata na prihajajoči nadvse pomembni medsebojni prvenstveni obračun, ki se bo jutri zgodil v Ljudskem vrtu. Bodo dvakratni prvaki ohranili šest točk naskoka pred Štajerci, ga povečali na devet ali se bodo gostitelji približali na tri?

"Bilo je opazno, da so bili fantje pri stvari, osredotočeni na svoje naloge. Zlasti v fazi branjenja, naša podoba je bila kolektivna, a je hkrati dejstvo, da smo bili v napadalnih akcijah premalo konkretni. Imeli smo veliko obetavnih situacij, ki bi jih morali bolje unovčiti, vendar smo bili premalo zbrani, preveč površni. S tem ne morem biti zadovoljen, ampak najpomembnejše je vsekakor, da smo napredovali," se je Ante Šimundža ozrl na torkovo večerno dogajanje pod Kalvarijo.

simundza_5264
Grega Wernig

Domžale po naši medsebojni tekmi ne bodo ulovljene, prav tako ne bo še nič odločenega. Ne glede na razplet. V 16. krogu si še nihče ni zagotovil naslova prvaka in nihče ni izpadel. Pred nami je še 20 tekem, na voljo je ogromno točk.


Po zmagi ob Kamniški Bistrici je večina v polfinalu že videla Olimpijo, toda Domžalčani se na takšne napovedi niso ozirali. Namesto tega so uresničili "grožnjo" in rajali v Stožicah. "V primerjavi s prvo tekmo je bila edina razlika v naši učinkovitosti. Izkoristili smo tudi najmanjše priložnosti, še posebej to velja za prekinitve, iz katerih sta bila dosežena prvi in tretji gol. Zelo pomembno je bilo, da smo hitro zadeli, saj smo se nemudoma vrnili v enakovreden položaj. Samozavest se je okrepila in nadaljevanje je bilo veliko lažje. Ob učinkovitosti v prvem polčasu smo v drugem delu z veliko energije, ki smo jo pustili na igrišču, ohranili prednost," je povedal Luka Elsner.

A vse to je zdaj že zgodovina, pred Mariborčani in Domžalčani so novi izzivi, že danes bodo pod Kalvarijo stali na nasprotnih straneh. V boju za točke! "Zelo dobro se zavedamo pomembnosti preizkušnje, poleg tega je za nas tako ali tako vsaka naslednja najpomembnejša. Vemo, kaj nas čaka in na kakšen način se lotiti obračuna. Domžalčani veliko sprintajo, osredotočeni so na protinapade in so nevarni iz prekinitev. Gre za ekipo, ki si za prikazano v dozdajšnjem delu sezone zasluži vse spoštovanje in priznanje. Jasno je, da bomo morali biti na visoki ravni. Za želeni dosežek se bomo morali maksimalno potruditi. Naš namen je jasen, vedno in povsod nas zanima zmaga. Morda se že preveč ponavljam, ampak veliko, največ bo odvisno od nas, želimo narekovati ritem. Le če se bomo odzvali, kot je treba, bomo lahko proti gotovo izjemno motiviranemu tekmecu, ki je s pokalnim uspehom dobil še dodatno energijo, dosegli namen,« pravi Ante Šimundža.

Rumeno-modri imajo na vrhu lestvice šest točk prednosti, z vsem izkupičkom v Ljudskem vrtu bi vijoličastim pobegnili že na velikih devet. Bi bil to morda že lahko odločilen trenutek v boju za naslov prvaka? "Mi seveda razmišljamo o zmagi in zmanjšanju zaostanka. Imamo pozitivno miselnost, vsekakor pa Domžale po naši tekmi ne bodo ulovljene, prav tako ne bo še nič odločenega. Ne glede na razplet. V 16. krogu si še nihče ni zagotovil naslova prvaka in tako zgodaj nihče ni izpadel. Pred nami je še 20 tekem, na voljo je ogromno točk," je odvrnil trener dvanajstkratnih prvakov.

elsner_8494 ap
Arsen Perić

Zmaga nad Olimpijo je dobra popotnica pred derbijem v Mariboru. Že nekaj tekem nizamo dobre predstave, zelo smo zadovoljni s prikazanim na igrišču. Stanovitnost v igri nam vliva dodatnega poguma za dvoboj v Ljudskem vrtu


Tudi Domžalčani se gotovo zavedajo velikega vložka, toda v štajerski prestolnici kljub temu lahko zaigrajo sproščeno. Ker se zanje ne more zgoditi nič usodnega. "Zmaga nad Olimpijo je dobra popotnica pred derbijem v Mariboru. Regeneracija bo hitrejša in igralci so se v naslednje jutro prebudili veliko bolj sveži, kot bi se ob drugačnem razpletu. Že nekaj tekem nizamo dobre predstave, zelo smo zadovoljni s prikazanim na igrišču. Stanovitnost v igri nam vliva dodatnega poguma za dvoboj v Ljudskem vrtu," pred potjo na štajerski konec razmišlja Luka Elsner.

Optimističen je tudi Darko Zec, ki mu je trener na nekaj zadnjih preizkušnjah namenil vlogo zadnjega zveznega igralca, toda po kazni Kenana Horića se bo proti vijoličastim skoraj gotovo vrnil na položaj osrednjega branilca: "Tako kot vse tekme do zdaj, bomo tudi v Mariboru igrali na polno. Utrujenosti ne čutimo, saj smo profesionalci in smo dobro pripravljeni, hkrati smo za nove izzive maksimalno motivirani. Maribor in Ljudski vrt že sama po sebi prinašata visoko motivacijo in prepričan sem, da bo dal prav vsak igralec vse od sebe."