© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.10.2014 11:34:44

Pellegrini: Seveda sem zaskrbljen

Reuters

Aktualni angleški prvak Manchester City je v rezultatski krizi. Za njim so že tri tekme (v vseh tekmovanjih) brez zmage.

Sinjemodri so najprej v ligi prvakov remizirali z moskovskim CSKA-jem, čeprav so vodili že z 2:0. Nato so v soboto v prvenstvu klonili na gostovanju pri West Hamu (1:2), včeraj pa še v pokalu proti Newcastlu. Da bi bilo vse skupaj še huje, so proti srakam izgubili na svojem igrišču ter za nameček ob tem ostali brez poškodovanih Davida Silve in Yaye Toureja.

Ekipa je trenutno v stanju, ki skrbi trenerja Manuela Pellegrinija. Skrbi še nekoliko povečuje dejstvo, da je v soboto na sporedu manchestrski mestni derbi, na stadion Etihad prihaja United. "Seveda sem zaskrbljen, saj smo dvakrat v enem tednu prejeli preveč zadetkov, pri tem pa ne izkoriščamo svojih priložnosti, zaradi česar so fantje še nekoliko bolj nervozni," je dejal čilenski strokovnjak na klopi Cityja.

"Enostavno nismo igrali dobro, žoga ne teče kot ponavadi, prejemamo poceni zadetke in ne izkoriščamo svojih priložnosti," je dodal Pellegrini, ki je prepričan, da se bodo stvari kmalu obrnile na bolje, izpostavil pa je, da je težava preveliko število prejetih zadetkov. "Zelo pomembno je svojo mrežo ohraniti nedotaknjeno. Če ne dobiš zadetka že na začetku, potem je veliko lažje igrati, bolj si samozavesten. Tudi sicer se mora dvigniti raven naše igre, tu ne gre le za obrambni del. Priigrati si moramo več priložnosti, doseči več zadetkov. Delamo na tem in to se nam bo vrnilo. Spet se bomo vrnili tja, kjer smo bili v najpomembnejšem delu zadnje sezone."

Ob tem pa se je še dotaknil obeh poškodovanih igralcev, Silve in Toureja. "David ima težave s kolenom, podrobnejši pregled bo pokazal, za kako resno stvar gre. Yayo mučijo težave s prepono, a mislim, da ni nič hujšega."