© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2014 12:56:03

Nekdanji švedski reprezentant umrl za rakom

elfsborg.se

Nekdanji švedski reprezentant Klas Ingesson je izgubil bitko z rakom.

Šestinštiridesetletnik aktivno kariero nogometaša končal leta 2001 pri Lecceju. Pred tem pa je med drugim branil tudi barve PSV-ja iz Eindhovna, Sheffield Wednesdayja, Bologne in Marseilla.

Za švedsko izbrano vrsto je odigral 57 tekem in na njih dosegel 13 zadetkov. Dvakrat je nastopil tudi na svetovnem prvenstvu, leta 1994 je Švedska na mundialu, ki so ga gostile ZDA, osvojila tretje mesto. Bil je udeleženec evropskega prvenstva dve leti prej.

ingesson vszi
vszi

Po koncu kariere se je posvetil trenerskemu delu, v sezoni 2013/14 je vodil švedskega prvoligaša Elfsborg. Z njim je v 16-članskem tekmovanju osvojil šesto mesto. Ingessonu so raka belih krvnih telesc odkrili pred petimi leti. V začetku letošnjega je na uradni spletni strani kluba objavil pismo, v katerem je povedal, da se morajo govorice o njegovi bolezni nehati, saj se je čutil sposobnega za opravljanje svojega dela.

Danes pa so iz kluba sporočili žalostno novico, da je njihov trener umrl na svojem domu. Ingesson je bil poročen z ženo Veronico, s katero sta imela dva sinova, Martina in Davida.