© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2014 08:09:34

Besedo ima, odloča ne

Nikola Miljković

Nik Omladič še vedno ne igra za Olimpijo, ta pa ga še kako pogreša.

Olimpija je imela na pladnju napredovanje v polfinale pokala, če bi preskočila četrtfinalno stopničko, bi se že lahko spogledovala s prebojem v Evropo prek pokalne poti. A kaj, ko so Darko Karapetrović in njegovi varovanci na povratni tekmi z Domžalami vse zakockali kot slabi hazarderji. Že v prvem polčasu obračuna v Stožicah, kjer se je zbralo za ljubljanske razmere "zajetnih" 2000 gledalcev, so prejeli kar tri gole in z obrestmi zapravili minimalno prednost, do katere so prišli ob Kamniški Bistrici.

Po tekmi se je Karapetrović jasno spraševal, kaj se je zgodilo z njegovo četo, a pravega odgovora ni našel. Kakor tudi ne na še eno pereče vprašanje, ki muči številne navijače Olimpije: kaj se dogaja z Nikom Omladičem? Slednji že vse od derbija v Mariboru (3:3), ki je bil na sporedu 4. oktobra, ne igra več za svoj klub. Razlog? Še vedno ni podaljšal pogodbe, ki mu poteče s koncem sezone. To ni prvič, da je Olimpija takšnega nogometaša postavila na hladno, spomnimo se le "pustolovščine", v kateri je Omladičevo vlogo odigral Boban Jović.

ŽELI SI, A TO NI DOVOLJ
Nekaj pa seveda drži kot pribito: Olimpija Omladiča pogreša. Morda ga ob visoki zmagi nad Gorico ni, v torek v Stožicah ga zagotovo je. "Seveda je manjkal, vedno manjka tej ekipi," ni skrival Karapetrović, ki pa - jasno - pri celotni zadevi nima glavno besedo. To je v domeni nekoga drugega. "Še naprej se pogovarjamo z njim, on pa je tisti, ki se bo odločil, kako in kaj. Politika kluba je takšna, kakršna je. Spoštujem jo, treba jo je spoštovati," je nadaljeval Karapetrović. A zdi se, da nima kaj prida besede pri vsem skupaj, čeprav je glavni trener članske ekipe. "Imam besedo, seveda jo imam," je hitro odgovoril, a pristavil: "Ne morem pa nikogar prepričati. Želim si, da bi Omladič igral. Igra pa ne."

Ko se je debata počasi začela približevati vrelišču, je vanjo posegel tiskovni predstavnik Olimpije Aljoša Vekić. "Situacija še vedno ni razrešena. Omladič je del Olimpije, je pod pogodbo. Ampak vsi poznamo njegov položaj. Ko se bodo stvari razjasnile, boste takoj obveščeni." Vprašanje seveda le, kdaj se bo to zgodilo. Če šele poleti, bo - jasno - za Olimpijo že prepozno.