© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.10.2014 11:46:33

V Ljudskem vrtu z Jugovo piščalko

Drago Wernig - TAKA

Znani so delivci pravice na petkovem obračunu med Mariborčani in Domžalčani.

Domžalčani so se z veliko zmago v Stožicah uvrstili v polfinale pokalnega tekmovanja, Mariborčani so za napredovanje v četrtfinale potrebovali "običajen delovni dan v pisarni". V primerjavi z zadnjimi preizkušnjami v zelo spremenjeni zasedbi so z 1:0 ugnali Radomlje in zdaj se lahko obe ekipi v miru pripravljata na prihajajoči medsebojni obračun v 16. prvenstvenem krogu. Derbi, ki bo pomembno vplival na podobo vrha lestvice, se bo v petek zgodil v Ljudskem vrtu, začel se bo ob 17. uri.

Znano je že, da bo pravico delil Matej Jug (Tolmin), njegova pomočnika bosta Robert Vukan (Gornja Radgona) in Manuel Vidali (Gračišče), za obema goloma bosta Roberto Ponis (Koper) in Dragoslav Perić (Kranj), naloge četrtega sodnika bo opravljal Dejan Patarić (Izola), v vlogi delegata pa bo zdaj že nekdanji župan Turnišča Slavko Režonja.

Ob tem je zanimivo, da je Matej Jug prav tako vodil dvoboj petkovih tekmecev že v sedmem krogu. Bilo je 30. avgusta, Domžalčani so ob Kamniški Bistrici z goloma Šišića in Kousa slavili z 2:0. Vse ostale tekme 16. kroga bodo v nedeljo, 2. novembra, ob 17. uri, pari so: Olimpija - Celje, Rudar - Gorica, Radomlje - Zavrč, Koper - Krka.