© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
24.10.2014 08:24:12

Ovacije za Keka: To je bil pravi spektakel

Profimedia

Po zgolj osvojeni točki na dveh tekmah skupinskega dela lige Europa je bilo jasno, da se je slovensko obarvana Rijeka znašla v nič kaj zavidljivem položaju.

Ekipa, ki domuje na Kantridi, je imela pred četrtkovim večerom težko nalogo premagati nizozemski Feyenoord, klub z neverjetno tradicijo in uspehi tudi na evropskih tleh. A Matjaž Kek in druščina so na Reki poskrbeli za pravi praznik nogometa, junak večera pa je bil s tremi zadetki verjetno največji hrvaški biser Andrej Kramarić. 

"Na pravi evropski preizkušnji, na kateri smo imeli tako mi kot nogometaši Feyenoorda svoje priložnosti, smo zasluženo slavili. Na koncu je odločil naš veliki motiv. Pohvaliti moram svoje igralce in tudi navijače, ki so pod stenami pripravili pravi spektakel. Po takšni tekmi sem ponosen, da sem trener in vsa čast igralcem," se je smejalo štajerskemu strategu, ki je po koncu tekme in zmagi s 3:1 doživel stoječe ovacije. 

Triindvajsetleni Andrej Kramarić si bo četrtkov večer zapomnil po treh zadetkih v mreži Feyenoorda. "Ne zabijajo se vsak dan zadetki v ligi Europa. To je zmaga celotne ekipe, mesta in publike, ki nas je podpirala tudi v težkih trenutkih. Mogoče je na koncu izpadlo, da smo do zmage prišli z lahkoto, toda v prve pol ure se je Feyenoord izkazal kot odlična ekipa. Ko smo si tudi mi ustvarili nekaj priložnosti, nas je publika še dodatno dvignila. Nato smo zabili prvega, drugega, tretjega... Moramo uživati v tem," je po koncu tekme povedal junak četrtkovega večera na Kantridi. Verjetno je odveč dodati, da je po tej predstavi seznam tistih, ki si ga želijo v svojih vrstah, še veliko daljši.