© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.10.2014 18:44:30

Dva navijača Evertona v bolnišnici (video)

Twitter

Nocoj so na sporedu tekme 3. kroga lige Europa.

Vodilno moštvo skupine H Everton gostuje pri drugouvrščenem Lillu. Angleški klub v Franciji seveda spremljajo tudi njegovi zvesti privrženci, ki so kupili vse vstopnice, ki so bile na voljo za gostujočo ekipo.

To naj bi bila največja skupina navijačev kluba iz Liverpoola na gostovanju po letu 1985, ko je Everton v Rotterdamu igral v finalu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev. Vendar pa iz Lilla poročajo, da je v mestu že v sredo prišlo do nekaterih obračunavanj med navijači.

Tako so že dan pred tekmo v bolnišnico odpeljali dva Angleža, ki sta v pretepu z domačimi navijači v enem od lokalov utrpela manjše poškodbe na obrazu. Zato je klub danes navijačem svetoval naj ne hodijo na glavni trg v središču mesta, kjer so policisti, da bi umirili situacijo, že uporabili solzivec in po nekaterih podatkih tudi streljali z gumijastimi naboji.

policija v lillu
skysports.com

O tem je za angleške medije nekaj povedal tudi Andrew Broughton, navijač, čigar očeta so morali prepeljati v bolnišnico. Kot pravi Andrew je v četrtek videl, da je bil res uporabljen solzivec. O streljanju z gumijastimi naboji pa ne ve nič. "Danes je bil manjši kaos, ki je trajal nekaj minut," je povedal Broughton.

"Klub je izvedel, da je v enem od barov v Lillu skupina približno petdesetih mož napadla skupino navijačev Evertona. Dva navijača sta morala zaradi poškodb na obrazu pomoč poiskati v bolnišnici. To pa je bil tudi edini incident, ki se je zgodil," se je glasilo uradno poročilo angleškega kluba, ki je v stalnem stiku z angleško policijo - ta je tudi v Lillu.

Galerija