© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
23.10.2014 23:37:25

Erik in njegova čarovnija

vszi

Argentinskemu nogometašu Tottenhama Eriku Lameli je uspelo nekaj neverjetnega. Na srečanju z Asterasom, ki so ga Angleži dobili s 5:1, je z roba kazenskega prostora dosegel sanjski zadetek s tako imenovano rabono.

Nekdanji nogometaš Rome od prihoda v London pred dobrim letom dni igra nekako po sistemu toplo-hladno, nikoli pa ni bilo dvoma o tem, da gre za izjemno tehnično podkovanega igralca. Bolj kot kadarkoli doslej je to dokazal ob današnji zmagi spursov v trtjem krogu lige Europa. 

Lamela je izrazit levičar, zato se je, ko je lepa podaja letela naravnost proti njegovi desnici, odločil za improvizacijo. Z levico je zamahnil tako, da je šla za stojno nogo, tam idealno zadel okroglo usnje in ga neubranljivo poslal v mrežo nasprotnika. 

Potezo si preprosto morate ogledati, saj gre za enega najlepših zadetkov zadnjih let, izraz zanjo pa prihaja prav iz argentinske španščine. Nekateri tako pravijo tudi koraku pri tangu, sicer pa bi se beseda rabona v prevodu še najbolj približala slovenski besedi predrznost. Nedvomno, strel je bil predrzen, a v najlepšem pomenu te besede.