© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.09.2014 09:34:38

Liga prvakov pod vinogradi

Drago Wernig - TAKA

Maribor nestrpno pričakuje začetek skupinskega dela lige prvakov, z močnim pridihom najeminentnejšega klubskega tekmovanja se bo lahko pohvalila tudi Lendava.

Pod vznožjem vinogradov bodo namreč svoje tekmece gostili vijoličasti upi, ki bodo moči prav tako merili s Sportingom, Chelseajem in Schalkejem.

Ante Šimundža in njegovi varovanci so z uvrstitvijo v ligo prvakov veliko priložnost omogočili tudi upom iz Ljudskega vrta. Od lanskega leta pod okriljem Uefe namreč poteka tudi liga prvakov za mlade. V prvi sezoni jo je osvojila Barcelona, ki je v velikem finalu premagala Benfico, z dvema goloma je blestel Munir El Haddadi, ki je nase v novem tekmovalnem letu že opozoril tudi v članski ekipi Kataloncev.

Zdaj torej igranje med evropsko elito čaka tudi mladince vijoličastih. Ti se bodo pomerili z istimi klubi kot njihovi starejši kolegi, tudi to pa bo zagotovo eden od spektaklov, ki bodo še kako popestrili dogajanje na slovenskem nogometnem prizorišču. In zlasti v Lendavi, ki bo gostila dvoboje mariborske prihodnosti z vrstniki Sportinga, Chelseaja in Schalkeja. Tekme bodo potekale na isti dan, kot bo igralo prvo moštvo v Ljudskem vrtu.
Mladinska ekipa Maribora bo svojo prvo tekmo s Sportingom iz Lizbone odigrala v sredo, 17. septembra. V Športnem parku v Lendavi se bo začela ob 13.30, vstop na vse domače preizkušnje bo brezplačen.

NK Maribor, Mestna občina Lendava in Svet mladih Lendava so včeraj v Kolesarskem centru Murania v Čentibi pripravili skupno tiskovno konferenco, na kateri so predstavili projekt, ki bo v Prekmurje vrnil nogomet na visoki ravni.

"Povezani smo že desetletja. Če povem nekoliko drugače, je tako, da če gre Mariboru dobro, bo tudi v Lendavi vse tako, kot mora biti. Veseli smo in ponosni, da se je Maribor uvrstil v ligo prvakov, saj je tudi Lendava nogometno mesto in jo takšni rezultati delajo ponosno. Naredili bomo vse, vložili bomo ogromno truda, da bomo Mariboru olajšali delo. To bo velika promocija za Lendavo kot tudi širšo okolico," je dejal župan občine Lendava Anton Balažek.

Športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović se je najprej zahvalil ljudem iz MO Lendava, da so sprejeli izziv organizacije tekem mladinske lige prvakov, in povedal: "Imamo čast, da bo naša mladinska ekipa prva v Sloveniji igrala v tem tekmovanju. To je za nas in tudi za mlade igralce zelo pomembno. In prav oni so tisti, ki bodo nekoč nosilci prve ekipe Maribora."

In zakaj ravno Lendava? "Infrastruktura je odlična, in kar je najbolj pomembno, Lendavčani že imajo izkušnje z organizacijo takšnih tekem, saj so pred dvema letoma gostili skupino za evropsko prvenstvo mladih do 17 let," je izbor prizorišča pojasnil snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo.

Obetavni Mariborčani igrajo pod vodstvom Damjana Gajserja: "V klubu smo se dogovorili, da bomo ponudili priložnost doma vzgojenim igralcem. Te ekipe ne bomo veliko spreminjali, saj so njeni igralci del kluba in si nastop na teh preizkušnjah zaslužijo. Pripeljali smo le nekaj okrepitev, ki nam bodo pomagale k uresničitvi naših ciljev. Po dogovoru s trenerjem iz B-ekipe bo nekaj igralcev, ki imajo še pravico nastopa, prav tako nastopilo za naše mladinsko moštvo. Zagotavljam, da bomo dali vse od sebe in da bomo v dobri luči predstavljali NK Maribor kot tudi slovenski nogomet."