© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
25.08.2014 16:18:23

Kot božič in novo leto v enem

Profimedia

Maribor je lahko prebrati, a težko zaustaviti, pravi trener Celtica Ronny Deila pred povratno tekmo s Štajerci.

Celtic se je iz Slovenije vrnil z ugodnim rezultatom. V Ljudskem vrtu se je izognil porazu, kar mu daje prednost pred povratno tekmo z Mariborom v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Zaradi vsega tega so Škoti dobro razpoloženi pred jutrišnjim trenutkom resnice za ene in za druge, verjamejo tudi, da jim bodo na Parkheadu na pomoč priskočili navijači in z glasnim navijanjem prispeval svoj delež pri uresničitvi enega od dveh največjih ciljev sezone.

"Vsak sanja o tem, da bi se nekoč dokazoval v ligi prvakov," pravi trener Celtica Ronny Deila in slikovito nadaljuje: "V klubskem nogometu ni večjega tekmovanja, to je najvišja raven v tem športu. Igrati v ligi prvakov je, kot da bi lahko skupaj slavil božič in novo leto. Pred nami je tekma gromozanskega pomena, toda sem pripravljen. In za ekipo velja enako. Res se veselim tega, kar nas čaka."

LAHKO PREBRATI, TEŽKO ZAUSTAVITI
Ne glede na vse pa se Norvežan, ki je letos poleti zamenjal Neila Lennona, še kako zaveda, da kelte ne glede na vse čaka sila zahtevna naloga. "Ključnega pomena bo dober začetek, moramo še dodatno spodbuditi navijače. Toda hkrati bomo morali odigrati taktično zrelo in uravnoteženo. Maribor je bil na prvi tekmi taktično zelo dober, prepričan sem, da bo tudi tokrat temu tako. Igramo z nasprotnikom, ki ga je lahko prebrati, toda težko zaustaviti, saj je zares dober v protinapadih. Maribor je odlično organiziran, gre za ekipo, ki gara na igrišču, zato bo pomembno, da bomo tekmecu vrnili z enako mero. Vsi skupaj bomo morali pritisniti proti golu Maribora, morali bomo biti čvrsti in zbrani. Želimo biti napadalni, toda na pameten način," je še pristavil 38-letni Deila, ki je pred prihodom na Škotsko vodil Strømsgodset.