© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2014 14:46:43

Sposobni odigrati popolno

Drago Wernig - TAKA

Nogometaši Maribora so pripotovali v Glasgow, kjer jih jutri zvečer čaka veliki vrhunec sezone.

Skoraj tri ure so bili nogometaši Maribora v zraku, preden se je jekleni ptič z dragocenim tovorom dotaknil škotskih tal. Najpomembnejše je, da je polet minil mirno, trener Ante Šimundža in njegovi varovanci so tako na cilj prišli dobro razpoloženi. In predvsem odločno prepričani, da jutri zvečer na Parkheadu ne bodo zgolj opazovalci. V Glasgowu želijo ponoviti uspeh izpred nekaj let, ko so ugnali v kozji rog Rangers in se sploh prvič v zgodovini prebili v skupinski del lige Europa. Zdaj je nagrada še precej slajša, ugoden razplet bi Štajerce popeljal v ligo prvakov.

"Zavedamo se, da bo treba prestati začetni pritisk Celtica. Igrajo doma, pred svojimi navijači, ki želijo, da je ekipa ofenzivna. Odziv v prvih 15, 20 minutah bo zelo pomemben. Postaviti se moramo, tako da smo nevarni v fazi napada. Odgovorili bomo z organizacijo v fazi obrambe, z zbranostjo, ustrezno agresijo. Smo samozavestni, verjamemo vase, a moramo biti na zelo visoki ravni, če želimo v ligo prvakov," se zaveda Šimundža. Ta je na pot v Glasgow odpeljal 22 nogometašev (odpotovali so Handanović, Cotman, Rajčević, Šuler, Arghus, Vuklišević, Viler, Mejač, Stojanović, Trajkovski, Filipović, Dervišević, Mertelj, Ndiaye, Sallalich, Bohar, Ibraimi, Vršič, Tavares, Mendy, Zahović in Fajić), odšli so vsi, poškodovanih in kaznovanih pač ni. Vijoličasti bodo že nocoj preizkusili zelenico v kultnem domu Celtica, uradni trening se bo začel ob 20. uri po našem času.

VZDUŠJE JIH NE BO ZMEDLO
"Imamo aktiven rezultat, gremo po napredovanje. Čaka nas kakovostna, trda, organizirana ekipa. Potrebujemo popolno tekmo in sposobni smo jo odigrati," se nadeja branilec Aleksander Rajčević, ki je ob vrnitvi na Škotsko kakopak podoživel tudi tisto magično noč iz avgusta leta 2011. "Priznam, da se mi je pred očmi odvrtel film iz tiste tekme. Spomnil sem se trenutkov odlične predstave, velikega slavja. Naj se ponovi razplet s srečnim koncem za nas, da izločimo še drugega škotskega velikana. In se srečni vrnemo domov," pravi Primorec, ki se ne boji peklenskega vzdušja na Parkheadu: "To nas ne bo zmedlo. Odigrali smo že veliko pomembnih, bučnih tekem."