© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
18.07.2014 12:16:27

V primeru napredovanja Maccabi!

Drago Wernig - TAKA

Če bo Maribor v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov izločil Zrinjski, se bo v naslednjem pomeril z Maccabijem iz Tel Aviva.

Maribor se mora še prebiti v naslednji krog kvalifikacij za ligo prvakov, če se bo, pa je praktično že znano, s kom se bo udaril na naslednji stopnički. Vijoličasti so se sredi tedna z gostovanja v Mostarju vrnili neporaženi, izid 0:0 jim ponuja lepe možnosti za napredovanje. V Ljudskem vrtu bo seveda potrebno premagati Zrinjski, če ga Štajerci bodo, se bodo v tretjem krogu kvalifikacij za najelitnejše klubsko tekmovanje med vsemi bržčas pomerili z Maccabijem iz Tel Aviva.

Tudi Izraelci si morajo sicer še priigrati napredovanje. Toda to pravzaprav ni vprašljivo, naslednji teden se bodo rumeno-modri doma pomerili s Santa Colomo, klubom iz Andore, ki sodi med ene največjih avtsajderjev. Andorci so se sicer na prvi tekmi dobro upirali favoriziranemu nasprotniku, Maccabi je slavil le z 1:0, toda v Izraelu bo razlika verjetno precej večja.

Kakorkoli že, Maccabi se vsaj na prvi pogled zdi v redu nasprotnik. Tudi zaradi tega, ker zaradi trenutnih razmer na bližnjem vzhodu izraelski klubi evropskih tekem ne smejo gostiti na svojih stadionih. Zato bo Maccabi, ki ga s klopi vodi nekdanji nogometaš Barcelone Oscar Garcia, povratno tekmo s Santa Colomo tudi odigral v Larnaki na Cipru.

Dodajmo, da bo prva tekma morebitnega para Maribor - Maccabi odigrana 29. ali 30. julija v Ljudskem vrtu, povratna teden dni kasneje; kje, pa še ni znano. A verjetno prav tako na Cipru.