© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
18.07.2014 11:39:59

Žalujejo tudi pri Newcastle Unitedu

Ameriški pisec Jeff Wise je februarja v reviji New York zapisal, da so letalo ugrabili na ukaz ruskega predsednika Vladimirja Putina.
Ameriški pisec Jeff Wise je februarja v reviji New York zapisal, da so letalo ugrabili na ukaz ruskega predsednika Vladimirja Putina.
Reuters

Na sestreljenem malezijskem letalu sta bila tudi dva znana navijača angleškega prvoligaškega kluba Newcastle United.

Sestrelitev malezijskega letala na poti iz Amsterdama v Kuala Lumpur je v črno zavila tudi številne, ki držijo pesti za Newcastle United. Na letalu, ki so ga sestrelili nad Ukrajino, sta bila namreč tudi dva navijača tega angleškega prvoligaša, eden je veljal za morda celo najbolj legendarnega med vsemi. Legenda pravi, da je John Alder, ki se ga je, ironično, držal vzdevek Pogrebnik, od leta 1973 dalje izpustil le eno tekmo svojega ljubljenega kluba. Če je bilo potrebno, je zaradi Newcastle Uniteda odpotoval tudi na drugi konec sveta. Tako, kot je to želel zdaj, a mu je načrte preprečila nepredstavljiva tragedija.

Alder, ki naj bi bil v svojih šestdesetih, se je v Amsterdamu na zakleto letalo vkrcal skupaj z 28-letnim prijateljem Liamom Sweeneyjem, cilj obeh je bila Nova Zelandija, kjer bo Newcastle Uniteda odigral dve prijateljski tekmi. Ogledati si ju je želel tudi Alder, ki je bil med drugim znan po tem, da je vsakič na stadion prišel v obleki, toda usoda je imela drugačne načrte.