© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
18.07.2014 11:14:09

Lahm nič več za Nemčijo!

Reuters

Pred manj kot tednom dni je v zrak dvignil pokal za naslov svetovnega prvaka, zdaj je Philipp Lahm osupnil nemško nogometno javnost.

Nemčijo je osupnila odločitev kapetana reprezentance Philippa Lahma, ki je le nekaj dni po osvojitvi naslova svetovnega prvaka sporočil, da ne bo več igral za izbrano vrsto svoje države. Zvezdnik Bayerna je elfu pomahal v slovo, čeprav je star šele 30 let, torej bi lahko na reprezentančnem odru vztrajal še kar nekaj časa. Toda odločil se je, kot se je, zdaj se bo posvečal le še igram v svojem klubu.

Lahm je za Nemčijo debitiral leta 2004, nato pa v desetih letih odigral kar 113 tekem in zabil pet golov. "Čas za slovo je pravi, o tem sem razmišljal skozi večji del prejšnje sezone," je agenciji SID zaupal Lahm, ki je v nemškem dresu debitiral 18. februarja 2004 ob zmagi nad Hrvaško z 2:1, in nadaljeval: "Odločil sem se, da bo svetovno prvenstvo v Braziliji moj zadnji turnir. Odhajam kot svetovni prvak, trenutek bi težko bil boljši. Sem pa užival od začetka do konca."