© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
16.07.2014 20:47:04

Bezjak nadaljuje niz

vszi

S svojimi nastopi na mednarodni sceni je še pred začetkom bolgarskega prvenstva začel tudi tamkajšnji prvak Ludogorec. V prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov je gostil luksemburški Dudelange in ga brez težav premagal s 4:0.

Ludogorec je Bolgarijo že v minuli sezoni zastopal v kvalifikacijah za ligo prvakov, a po zmagah proti Slovanu iz Bratislave in Partizanu, na zadnji stopnici pred skupinskim delom tekmovanja klonil pred Baslom.

Nato je evropsko pot nadaljeval v ligi Europa, v kateri je moral v osmini finala premoč priznati Valencii. Vseeno je bila to najuspešnejša evropska sezona v zgodovini kluba, ki je bil ustanovljen pred trinajstimi leti.

Eden ključnih mož zasedbe iz Razgrada je bil slovenski napadalec Roman Bezjak, ki je v ligi Europa dosegel šest zadetkov in bil tretji strelec tekmovanja. Na tej lestvici sta bila pred njim le Jonathan Soriano iz Salzburga z osmimi in Paco Alcacer (Valencia) s sedmimi zadetki.

Nekdanji član Celja je (strelsko) uspešno začel tudi novo evropsko sezono. Ob visoki zmagi Ludogorca nad Dudelangeem (4:0), s katero so si Bolgari praktično že priigrali napredovanje, je bil na igrišču vseh devetdeset minut in se podpisal pod drugi zadetek za zelene.