© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
16.07.2014 12:06:34

Allegri prevzel Juventus

Reuters

Antonio Conte je zapustil Juventus, na njegovo mesto pa prihaja Massimiliano Allegri, ki je s Torinčani podpisal dvoletno pogodbo.

Pri Juventusu niso dolgo oklevali z imenovanjem novega trenerja, le nekaj ur po tem, ko je bilo uradno potrjeno, da Antonio Conte odhaja, je stara dama našla skupno besedo z Massimilianom Allegrijem. Ob tem naj bi bili kandidati za prevzem Juventusa tudi Roberto Mancini, Luciano Spalletti in celo Zinedine Zidane, toda uprava se je odločila za Allegrija, ki je nazadnje vodil Milan. Ko je tega prevzel leta 2010, je z njim že v prvi sezoni postal prvak, toda nato so sledili slabši rezultati. Ljubezni je bilo konec sredi pretekle sezone, ko je Allegri dobil nogo, namesto njega pa je vajeti prevzel Clarence Seedorf.

Allegri se je s Torinčani dogovoril za dvoletno pogodbo, po kateri bo letno zaslužil dva milijona evrov, skupaj z bonusi pa bo lahko čez 24 mesecev bogatejši za pet milijonov evrov. Po njegovem prihodu v klub se poraja vprašanje, kakšna bo usoda zvezdnika Andrea Pirla. Ni pač skrivnost, da je slednji pred leti iz Milana šel prav zaradi Allegrija, saj je slednji ocenil, da se je veteran izpel in da mu kot takšen ne koristi več.