© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
16.07.2014 09:05:23

Bruno Martins Indi podpisal za Porto

Reuters

Eden izmed junakov nizozemske reprezentance na pravkar končanem svetovnem prvenstvu je bil tudi obrambni igralec Bruno Martins Indi. Njegove odlične predstave v Braziliji so mu prinesle prestop k portugalskemu velikanu Portu.

Nizozemski Feyenoord je svojega centralnega branilca, ki lahko po potrebi zaigra tudi na levem bočnem položaju, prodal za 7,7 milijonov evrov, Martins Indi pa je s Portom podpisal štiriletno pogodbo. "Čutil sem, da je pravi čas, da odidem v tujino. Feyenoord je z menoj dobro zaslužil, sam pa sem pripravljen na nove izzive," je povedal na Portugalskem rojeni branilec, ki Rotterdam zapušča po 102 odigranih tekmah in petih doseženih zadetkih. 

Porto je Martins Indija v svoje vrste bržčas pripeljal kot zamenjavo za odličnega francoskega branilca Eliaquima Mangalo, ki naj bi odšel v Manchester City. Martins Indi pa je tretji nogometaš, ki je letos zapustil Feyenoord, pred njim sta iz kluba odšla tudi napadalec Graziano Pelle, ki je okrepil vrste angleškega prvoligaša Southamptona in nizozemski reprezentant Daryl Janmaat, ki je odšel v Newcastle. Naslednji, ki bi lahko zapustil Feyenoord je še en član van Gaalove reprezentance Stefan de Vrij, ki ima prav tako veliko oboževalcev.