© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Balantič
Robert Balantič
15.07.2014 14:54:28

Fajić ga je že zabil

Drago Wernig - TAKA

Navijači Maribora so že na trnih, njihove ljubljence nocoj v Mostarju čaka prva ovira na poti do nogometnega raja - elitne lige prvakov.

Mariborčani so po petdesetminutnem poletu v Mostar prispeli včeraj okrog poldneva. Pričakalo jih je "težko" vreme, sopara je kar klicala po nevihti, ki se je nad mestom ob Neretvi razbohotila okrog 17. ure. A ni trajala dolgo, temni oblaki so se dokaj hitro razkadili, tako da so imeli Mariborčani sinoči, ko so se spoznavali s prizoriščem današnjega dvoboja na stadionu pod Bilejim Brijegom, ki je v pričakovanju Štajercev doživel nekaj kozmetičnih popravkov, primerne pogoje za vadbo.

Po kosilu in popoldanskem počitku so Mariborčani sinoči zapustili svojo mostarsko bazo v hotelu Mepas in se napotili na stadion pod Bilelim Brijegom, kjer so preizkusili igralno površino, na kateri se bodo drevi na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov udarili z Zrinjskim. Vijoličasti se bodo s hrvaškim klubom v Bosni in Hercegovini pomerili prvič, Nusmir Fajić pač ne. Ko je branil barve Travnika, se je že boril z branilci Plemićev, kakršen je vzdevek štajerskih tekmecev. "Seveda se spomnim teh preizkušenj, ko smo jih doma premagali, sem enkrat tudi zadel," se je nasmehnil visoki napadalec. "Poznam nekaj igralcev, vsekakor pa vem, da je pred nami zahtevna naloga. Še zlasti na domačem igrišču, pred bučnimi navijači, je Zrinski zelo močan, a kljub temu verjamem v  našo zmago. Verjamem, da smo kakovostnejši."

Mariborčani so v pretekli sezoni na mednarodnem prizorišču odigrali kar štirinajst tekem. Morebitna ponovitev dosežka v bližnji prihodnosti bi bil sanjski dosežek. "Jasno je, da so pričakovanja znova velika. Po štirih zaporednih naslovih prvaka in trikratni uvrstitvi v skupinski del lige Europa, je to popolnoma razumljivo. Toda vemo, da je prvi in osnovni cilj odigrati šest evropskih tekem. To je nuja, šele potem bomo lahko razmišljali o čem drugem in si letvico postavljali višje," je še povedal Nusmir Fajić.

Prvi del dvoboja

Morda bo naposled postavljena tako visoko, da se bo začelo govoriti o ligi prvakov. "Vedno znova si prizadevamo nadgraditi dosežke, nova sezona seveda ni izjema. Ampak zdaj smo šele na začetku kvalifikacij, pred prvo tekmo in osredotočeni moramo biti le na to, da bi čim bolje opravili svojo nalogo. Vidim, da smo postavljeni v vlogo favorita in verjamem, da jo bomo tudi upravičili ter da bo naša kakovost na igrišču prišla do izraza. Da bomo nastopili, kot si želimo. Želimo biti boljši od nasprotnika, predvsem pa napredovati. Ne smemo zanemariti, da sta pred nami dve tekmi. Čaka nas šele prvi del dvoboja, a seveda bi radi zmagali že v Mostarju. Vemo, da nas čaka agresiven tekmec, treba bo vrniti z enako mero, v tem primeru bodo naše prednosti lažje prišle do izraza. Dobro smo pripravljeni, motivirani, ozračje v ekipi je odlično," je dvoboj napovedal Aleš Mertelj.

Karačić: Upanja nam ne more odvzeti nihče

Čeprav se zavedajo kakovosti Maribora, gostitelji športno upajo, da bi lahko presenetili. "Zelo spoštujemo Maribor. Slovenski prvak je favorit, o tem ni dvoma, ambicije dovolj nazorno razkriva vrnitev Ibraimija iz serie A. Toda  tekmeci so tudi pod pritiskom, mi smo lahko sproščeni in v tem vidim našo prednost. Favorit ne zmaga vedno, upanja nam nihče ne more vzeti. Verjamem, da smo ob disciplinirani in agresivni igri v mejah dovoljenega sposobni iztržiti rezultat, ki nam bo pred povratno tekmo dajal upanje za napredovanje," pravi trener Zrinjskega Branko Karačić.