© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
15.07.2014 20:50:23

Juventus ostal brez trenerja

vszi

Antonio Conte je odstopil z mesta trenerja Juventusa. Nekdanji italijanski reprezentant je med letoma 1991 in 2004 igral za črno-bele, kot trener pa ga je prevzel leta 2011.

Takrat je v Torino prišel iz Siene, ki jo je iz serie B popeljal med elito. S staro damo je nato osvojil tri zaporedne naslove italijanskega prvaka. Conte je imel z Juventusom pogodbo do poletja prihodnje leto, njegova odločitev pa je presenetila skoraj vse.

Štiriinštiridesetletnega Conteja povezujejo z odhodom v Monaco, pri francoskem podprvaku pa naj bi mu ponudili zajeten kupček denarja, s katerim bi lahko po svojem okusu okrepil igralsko zasedbo.

"Odločil sem se prekiniti pogodbo z Juventusom. Kdaj sem se tako odločil? Sčasoma sem dozorel in občutki so me pripeljali do takšne odločitve. Verjetno bi bilo težje še naprej zmagovati z Juventusom," je dejal Conte, in na vprašanje, ali namerava prevzeti vodenje italijanske reprezentance, odgovoril: "Trenutno razmišljam samo o odločitvi, ki sem jo pravkar sprejel.

Seveda se ni pozabil zahvaliti navijačem, s katerimi je bil v dobrih odnosih tako v igralskih kot tudi v trenerskih časih pri stari dami. "Najlepše bi se rad zahvalil tudi svojim igralcem, s pomočjo katerih sem lahko zmagoval in so mi obenem pomagali rasti. Zahvaljujem se klubu in Andrei Agnelliju, ki mi je vseskozi stal ob strani in me podpiral. Prav tako hvala vsem sodelavcem, s katerimi smo naredili zmagoviti Juventus." Za konec pa je pogled usmeril še v bližnjo prihodnost: "Kaj bom počel zdaj? O tem bom razmišljal jutri."