© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.07.2014 10:04:33

Tekmeci so zanj neznanka

Arsen Perić

Vlado Šmit, nogometaš z izkušnjami iz serie A, bo v novi sezoni eden od glavnih adutov Triglava, ki ga spet čaka igranje v 2. SNL.

Vlado Šmit je bil še pred dvema letoma član Cagliarija, zdaj se bo dokazoval v drugi slovenski nogometni ligi. Čeprav je Triglav izpadel iz 1. SNL, je 34-letni levi bočni nogometaš ostal v Kranju in bo v novi sezoni eden ključnih členov zasedbe, ki jo bo s klopi še naprej vodil Siniša Brkić. Cilj Triglava je ekspresna vrnitev med najboljše, toda Šmit iskreno priznava, da ne ve, kaj pričakovati od bojev, ki čakajo njegovo ekipo.

"Zame osebno želja uprave po takojšnji vrnitvi med elito ne predstavlja dodatnega bremena, saj ne gledam na nivo tekmovanja, pač pa vselej dam vse od sebe, želim povsem profesionalno oddelati svoje naloge. O ekspresni vrnitvi pa težko govorim, saj osebno zares ne poznam kakovosti lige in klubov, ki bodo letos tam igrali. Obljubim lahko le to, da bomo dali prav vse od sebe, da se bomo optimalno pripravili in na vsaki tekmi napadali zmago. Pa saj je približno 80 odstotkov lanske ekipe ostalo, in če smo se lahko borili s prvoligaši, lahko računamo na dobre rezultate tudi v drugi ligi," je prepričan izkušeni Srb, tudi nekdanji nogometaš Bologne in Atalante.