© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
16.07.2014 13:40:35

Pri Barceloni sprejemajo Suarezove napake

Le nekaj dni po koncu svetovnega prvenstva so praktično vsi klubi že začeli s pripravami na novo sezono. Tudi Barcelona pod vodstvom Luisa Enriqueja, ki je vodil svojo prvo tiskovno prvenstvo pred pripravami na novo sezono in spregovoril o številnih temah.

Tista najbolj vroča je bila seveda o novopečenem članu katalonskega velikana, Luisa Suareza, ki pa se zaradi svoje štirimesečne prepovedi dejavnosti v nogometu ni mogel predstaviti navijačem na Nou Campu. A športni predsednik kluba Andoni Zubizarreta je zagotovil, da "je Suarez stoodstotno igralec Barcelone." Hkrati pa je priznal, da mora biti po posvetu z odvetniki kluba previden in izbirati besede na temo Suarezovega zloglasnega ugriza, zaradi katerega s svojimi novimi soigralci ne bo mogel niti igrati niti trenirati vse do novembra. 

Ne želim se izpostavljati

Pri Barceloni so prepričani, da bo Urugvajec pustil pozitivni pečat v ekipi. "Pri Barceloni sprejemamo ljudi z vsemi svojimi napakami. Prepričan sem, da bo Suarez za nas pozitivna pridobitev, je pomemben igralec, toda klub je pomembnejši od posameznika," je dodal Zubizarreta. Ko je to vprašanje letelo še na Luisa Enriqueja, je novopečeni trener Kataloncev povedal: "Nočem se izpostavljati, vsakdo ima svoje vrednote. Veliko je bilo povedanega na to temo. To, da Suarez štiri mesece ne bo mogel sodelovati, ne vpliva na nič, saj smo vse to že vedeli."