© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
25.07.2015 10:01:29

Veliko srce bejzbolske ekipe

Reuters

Bejzbolsko moštvo Cleveland Indians je dokazalo, da se še kako zaveda, da so v življenju nekatere stvari bolj pomembne kot bejzbol, zmage itd.

Indiansi so namreč izjavili, da v prihodnje ne bodo poskušali prodati ali menjati njihovega igralca Mika Avilesa. Razlog je grozen, Mikova štiriletna hčerka Adriana se namreč bori z levkemijo. 

Adriani so bolezen odkrili maja in od takrat je klub vsako minuto stal ob Mikovi strani. Nič niso oporekali, ko jih je njihov igralec prosil za bolniški dopust, Mike je dvakrat ekipo zapustil, da je bil ob hčerki, ko je ta prestajala terapije in dneve preživljala v bolnišnici.

Ta teden so pri Indiansih pojasnili, kakšno je stanje z Mikom Avilesem. "Poskušamo ostati spoštjivi do Mika in njegovih družinskih stvari. Veliko o tem nismo govorili, le to, da smo pojasnili razloge za njegovo odsotnost in podobno. Tako bomo v prihodnje zavrnili vse ponudbe za odkup našega igralca, saj hočemo, da se v tem času osredotoči na hčerko in družino," je dejal menedžer Terry Francona.

Za Avilesa so zanimanje pokazale številne ekipe, a so njihovi nameni zdaj "zamrznjeni".

Že maja, ko je Adriana zbolela, so igralci Indiansov svojemu moštvenemu kolegu in njegovi hčerki izkazali svojo podporo s tem, ko si je cela ekipa Cleveland Indiansov pobrila svoje glave.