© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.07.2015 09:41:07

Veš, Messi, mi nismo živalski vrt

vszi

Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je z obiskom v Gabonu tam dvignil nemalo prahu. In povzročil tudi kar nekaj jeze.

Ali Bongo Ondimba, predsednik Gabona, je bil prepričan, da bo obnorel svoje rojake, potem ko je na obisk pripeljal Lionela Messija. A zdi se, da ni imel ravno srečne roke. Obisk Argentinca že res odmeva, toda bolj v negativnem kot pozitivnem smislu. Glavni razlog za to pa se skriva v Messijevih – oblačilih! Messi se je namreč s predsednikom sestal oblečen, kot da gre na plažo. Ko so ga fotografi ujeli še z dlanmi, potisnjenimi globoko v žepe, je bila mera polna.

Najbolj so se zaradi Messijeve odprave razjezili pri politični stranki Združenje gabonskih ljudi. Vodstvo slednje je spisalo dolgo sporočilo za javnost, v katerem so v smeri nogometaša Barcelone, ki naj bi za obisk Gabona prejel kar 3,5 milijona evrov (to je sicer odločno zanikal), izstrelili nemalo pikrih besed.

"Nogometni mesija je prišel v gabonski živalski vrt: umazan, neobrit in z rokami v žepu je deloval, kot da je pripravljen na vihtenje kikirikijev!" so z ogromno mero sarkazma zapisali pri Union Du Peuple Gabonais in nadaljevali: "Ko ti je ime Lionel Messi in si multi milijarder, še vedno nimaš pravice, da se pred državnimi uradniki, pa četudi banana republike, pojaviš z rokami v žepih raztrganih in razcapanih kratkih hlač. Roke v žepu – to je popolno pomanjkanje olike. Gabon vseeno ni živalski vrt! Ne vemo, zakaj je Messi prišel v Gabon, toda imamo vsaj pravico za to, da opozorimo na njegovo ignoranco do vseh standardov in načel. Njegovo obnašanje in pojava sta bila neprijetna za nas. In zgolj zaradi tega, ker ni pokazal primernega spoštovanja do naše države, javno obsojamo neprimernost tega nogometaša. In to je minimum!"

Ali je njihova jeza upravičena, pa presodite kar sami ...