© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
17.06.2015 11:51:16

Tudi največji kdaj zajokajo (video)

Kdo ne pozna največjega nogometnega navijača na svetu? Uwe Bindel je velik privrženec Bayerna, njegova prisotnost na tekmah münchenskega velikana pa le redko ostane neopažena.

Uwe Bindel velja za enega največjih ljubiteljev najpomembnejše postranske stvari na svetu, še posebej pa je znan po svoji znameniti opravi, s katero se pojavlja na tekmah njemu ljubega Bayerna. Rdeče hlače, rdeča majica, kot pika na i pa brezrokavnik, na katerem se bohotijo številni našitki s simboli münchenskega velikana.

Tisti, ki ga bolje poznajo, vedo, kaj vse je v življenju prestal. Za moštvo iz Münchna je bil že od najstniških let pripravljen storiti marsikaj, med drugim ga je zaradi svoje pripadnosti Bayernu in nemški reprezentanci imela pod nadzorom celo zloglasna vzhodnonemška tajna policija Stasi. Nekajkrat jo je zagodel tudi ženi, še najbolj jezna pa je bila takrat, ko je odpovedal praznovanje in počitnice za 20. obletnico poroke, da se je lahko udeležil tekme lige prvakov.

NAMESTO ODDAJE PRESENEČENJE
Toda leta in leta odrekanja so se mu pred finalom elitne lige prvakov vsaj delno poplačala, saj mu je eden od sponzorjev tega tekmovanja pripravil prav posebno presenečenje. Uwe je bil prepričan, da sodeluje pri snemanju dokumentarne oddaje o najbolj strastnih navijačih, toda niti sanjalo se mu ni, da je bilo vse skupaj namenjeno njemu in njegovi družini. Z ženo in hčerko je v luksuzni restavraciji "snemal" enega od prizorov oddaje, v tistem trenutku pa jih je pri kosilu presenetil legendarni nogometaš Lothar Matthäus.

Uwe sprva ni mogel verjetni svojim očem, čustva pa so ga premagala v trenutku, ko mu je Matthäus, ki ima pri navijačih Bayerna in nemške izbrane vrste kultni status, izročil dve vstopnici za ogled finala lige prvakov v Berlinu. Uwe je bil seveda navdušen, prav gotovo bi se ju pa še toliko bolj razveselil, če bi v finalu igral njegov Bayern. Tako je bil del spektakla, v katerem sta igrala Juventus in Barcelona, za koga je navijal, pa ni znano.

To je bilo sicer njuno drugo srečanje, prvič sta si iz oči v oči stala leta 1983, ko je Uwe Matthäusa poljubil na nogometne čevlje, prav zaradi tega trenutka pa je strastni navijač takrat padel v nemilost zdaj že nekdanje tajne vzhodnonemške policije.

Toda za vsa ta leta odrekanja ni bil "nagrajen" le Uwe, saj je morala v življenju marsikaj prestati tudi njegova boljša polovica Ilona. Slednja je pred leti ostala celo brez vrta, saj ga je Uwe prodal, da si je lahko kupil sezonsko vstopnico za tekme Bayerna, zgodbo o 20. obletnici pa ste si lahko prebrali že v zgornjih vrsticah. Iloni je tako Matthäus podaril šopek rož in potovanje na katerikoli konec sveta za dve osebi.