© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
15.06.2015 19:28:29

Priprava novega zakona o športu v zaključni fazi

Nikola Miljković

Nov zakon o športu je v zaključni fazi, je bilo mogoče razumeti iz besed ministrice za izobraževanje, znanost in šport Maje Makovec Brenčič na današnji seji DZ, na kateri ministri in ministrice odgovarjajo na poslanska vprašanja.

Po besedah ministrice nov zakon pripravlja delovna skupina, ki jo je leta 2014 po sprejetju novega nacionalnega programa o športu ustanovil eden izmed njenih predhodnikov, Jernej Pikalo.

Skupina se je po besedah ministrice do zdaj sestala na devetih sejah, zadnjič 19. februarja letos. Ponovno se bo sestala naslednji teden, da "dokončno zaokrožimo še odprta vprašanja", je dejala ministrica. Dodala je, da bo takoj zatem, ko bodo dorekli odprta vprašanja, zakon poslan v javno obravnavo.

Zakon po njenih besedah sicer prinaša bolj natančno opredelitev nacionalnega programa športa in nekoliko drugačen način njegovega izvajanja. Prinaša tudi letni program športa za lokalno raven ter nekatere spremembe glede fundacije za šport. V zakonu je govora tudi o nacionalnih barvah, njihovem poenotenju in strokovnem delu v športu, je povedala Makovec Brenčičeva.