© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bo
bo
12.06.2015 18:14:18

Raheem, pri nas vsaj ne boš sedel na klopi

Profimedia

Več kot očitno je, da angleškega petoligaša iz Macclesfielda vodijo ljudje, ki premorejo ogromno smisla za humor.

Raheem Sterling, eden najbolj nadarjenih angleških nogometašev, prihaja v Slovenijo. V nedeljo bo bržčas odigral takšno ali drugačno vlogo na tekmi s četo Srečka Katanca, potem se bo zanj začela malce drugačna bitka. Pri Liverpoolu menda ne bo ostal, številni so prepričani, da bo poleti zagotovo odšel drugam. Klubov, ki se spogledujejo z njim, ne manjka, toda marsikoga bo odgnala visoko postavljena cena. Rdeči z Anfielda naj bi za mladeniča zahtevali najmanj 50 milijonov funtov.

Klubov, ki si lahko privoščijo takšen prestop, ni veliko, zagotovo pa mednje ne sodi Macclesfield Town. Gre pač za malčka, ki igra šele v peti angleški ligi! No, ne glede na vse pa so se na stadionu Moss Rose odločili, da se bodo spustili v bitko za Sterlinga. A na malce oziroma zelo nenavaden način. Na spletu so namreč začeli zbirati finančne prispevke s strani tistih, ki se jim njihova ideja zdi dobra ideja. Cilj je zbrati 50 milijonov funtov, to želijo doseči v slabih 30 dneh. Toda za zdaj jim ne kaže ravno najbolje, čeprav se je "oglasilo" že 27 ljudi, so skupaj zbrali le 119 funtov.

"Dejstvo je, da bi bil prestop k nam manjši korak nazaj v njegovi karieri, toda lahko mu zagotovimo vsaj to, da pri nas ob porazu z 1:6 proti Stoke Cityju zagotovo ne bi sedel na klopi," so se pošalili pri nižjeligašu in dodali, da bodo, če Sterling vseeno ne bo prišel k njim, denar porabili za nakup kakšnega drugega zvezdnika. Recimo - Lionela Messija!

V Macclesfieldu očitno premorejo več kot dovolj smisla za humor. To so nenazadnje potrdili že na začetku junija, ko so Mednarodno nogometno zvezo obvestili, da so leta 2026 pripravljeni organizirati svetovno prvenstvo v nogometu. Ob tem so sestavili tudi seznam stadionov, na katerih bi gostile tekme. Na Moss Rosu bi bilo prostora za 6335 gledalcev, to bi bil tudi največji objekt, na najmanjšem (Bollington Cross) bi si lahko tekmo ogledalo 124 ljudi in osem psov. Pa še brezplačna povezava z internetom bi bila na voljo. A le v lokalni knjižnici ...