© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
tp
tp
11.05.2015 20:35:12

Kradljivi brat, izkoriščevalska družina in serija izpovedi

Tako bi lahko na najkrajši možni način opisali družinsko dramo Emmanuela Adebayorja, nekoč velikega zvezdnika Arsenala, zdaj pa nogometaša, ki se večkrat kot na lestvici strelcev pojavlja v tabloidih.

Letos se je Emmanuel Adebayor v elitni premier ligi le dvakrat vpisal med strelce, veliko več kot dvakrat pa se je v zadnjih nekaj mesecih pojavil v tabloidih. Razlog? Družinska drama, ki jo visokorasli nogometaš iz Toga še širi na svojem uradnem Facebook profilu. V ponedeljek izdal drugi del izpovedi, napovedal pa je tudi tretjega.

In kaj je vzrok? Vse se je začelo, ko je novembra lani Emmanuelova sestra togovskega napadalca obtožila, da je po sporu z mamo slednjo vrgel iz hiše in jo pustil praktično nepreskrbljeno. Po nogometaševih zagotovilih naj bi bil spor finančne narave, medtem ko sestra in mati zagotavljata, da je šlo zgolj za zvezdnikovo samovoljo.

Od takrat je bil nekdanji zvezdnik Arsenala deležen številnih kritik na svoj račun, zato se je zdaj odločil, da bo stvari vzel v svoje roke. In vsem pojasnil resnico oziroma svoj pogled na celotno dogajanje.

Najprej je zapisal, da je materi podaril zajetne vsote denarja za zdravljenje, družini kupil hišo, vredno milijon evrov in nato nekega dne zgroženo ugotovil, da se je družina odločila, da jo da v najem in s tem služi denar. Enemu od bratov je dal denar za šolanje otrok in za to, da bi začel svoj posel, ki ga še vedno ni odprl. Za nameček pa naj bi ga taisti brat Kola obtožil, da je kriv za smrt drugega brata Petra.

Drugi del družinske drame je bil namenjen bratu Rotimiju. "Ko je bil star 13 let, je storil nekaj zelo slabega. Nekaj, kar veva jaz in on. Zaradi tega, ga je družina poslala v daljno vasico. Ko sem začel biti uspešen v nogometu, sem ga pripeljal v Togo na počitnice. Poskrbel sem, da je obiskoval šolo," je začel Adebayor in nadaljeval s serijo dejanj, ki jih je brat zagrešil: "Leta 2002 sem imel ta privilegij, da sem si po tekmi zamenjal z Marcom Vivienom Foejem. Brat je ukradel dres in ga prodal. Ko sem z Monacom igral proti Realu, sem dobil dres Zinedina Zidana, tudi tega je ukradel. Mami sem kupil verižico, vredno 45 tisoč evrov, ki pa jo je Rotimi s prijatelji prodal za 800 evrov. Prav tako je iz moje hiše med drugim ukradel alkohol. Odpeljal sem ga tudi v nogometno šolo v Franciji, končalo pa se je tako, da je ukradel 21 telefonov in bil izključen."

Adebayor je napovedal že tretji del zgodbe, v kateri bo glavni akter njegov oče.