© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
08.05.2015 19:46:33

Ronaldo ima veliko srce

Reuters

Nogometaši Reala se pripravljajo na odločilni del sezone.

V soboto je pred njimi dvoboj 36. kroga domačega prvenstva, v katerem na stadion Santiago Bernabeu prihaja vselej neugodna Valencia. Tekma je za domačine zelo pomembna, saj galaktiki na lestvici za vodilno Barcelono zaostajajo za dve točki. Sredi naslednjega tedna varovance trenerja Carla Ancelottija čaka še povratno srečanje v polfinalu lige prvakov z Juventusom, ki po prvem polčasu dvoboja vodi z 2:1.

Nogometaši torej preživljajo fizično in psihično zelo naporne dneve, kljub temu pa je prvi zvezdnik Reala Cristiano Ronaldo vseeno našel čas za razmišljanje tudi o drugih stvareh. Tu predvsem mislimo na ljudi, ki so potrebni pomoči.

Prejšnji mesec je uničujoč potres v Nepalu vzel več tisoč življenj, še veliko več ljudi je ostalo brez vsega. To je prizadelo tudi 30-letnega Portugalca, ki je znan po svoji dobrodelnosti, saj je že večkrat pomagal ljudem v stiski.

In tudi v tem primeru ni prav nič drugače. Po poročanju francoskih medijev je Ronaldo dobrodelni organizaciji Save the Children, ki pomaga preživelim v hudem potresu v Nepalu, namenil sedem milijonov evrov.