© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
19.08.2015 14:13:01

Slepi 14-letni avtist najprej zablestel na stadionu nato še na spletu

Pred začetkom tekme v ameriški bejzbolski ligi MLB je zablestel 14-letni deček z avtizmom.

V začetku tedna sta se v ameriški ligi MLB pomerili moštvi Boston Red Sox in Cleveland Indians. Ekipa iz Bostona velja za eno najuspešnejših ekip v zgodovini najmočnejše bejzbol lige na svetu, toda v letošnji sezoni so njeni rezultati precej porazni.

Navijači svoje igralce le redko nagradijo s stoječimi ovacijami, zato pa jih je pred zadnjo tekmo na noge spravil deček z avtizmom. V ponedeljek je bil namreč dan avtizma, prav zaradi tega pa so na zelenico povabili Christopherja Duffleyja, da bi zapel ameriško himno.

Danes 14-letni avtist se je rodil nekaj tednov prezgodaj, ob rojstvu pa je tehtal le slabih 800 gramov. Posledica prezgodnjega rojstva je tudi ta, da je slep, poleg tega je še avtist. Toda to ga ne ovira pri petju, v katerem zelo uživa in v katerem je za nameček še odličen. Tudi zaradi tega so ga povabili, da bi na stadionu v Bostonu zapel ameriško himno.

S svojo nalogo je opravil z odliko, nekaj deset tisoč glavo je popolnoma navdušil, številnim se je ob poslušanju njegovega petja naježila tudi koža, pohvalili pa so ga tudi igralci obeh moštev.