© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
18.08.2015 21:36:34

Ronaldo proglašen za največjega športnika dobrodelneža

Reuters

Portal, ki se ukvarja s humanitarnimi akcijami in ima vpogled v to, kdo najbolj pomaga pomoči potrebnim "Look to the stars", je objavil seznam največjih donatorjev športnikov in tega poimenoval "Athletes Gone Good".

Ne preveč presenetljivo se je na prvem mestu športnikov, ki v dobrodelne namene dajejo veliko denarja, znašel nogometaš Reala Cristiano Ronaldo, ki pomaga tako humanitarnim organizacijam kot tudi posameznikom, ki izdatno potrebujejo pomoč. 

Nedavno je na primer s precejšnjim zneskom pomagal svojemu rojstnemu mestu Madeiri, ki so ga zajele poplave. Prav tako je pred kratkim pomagal desetletnemu dečku in plačal stroške njegove operacije možganov (75 tisoč evrov), na enak način je Portugalec pomagal še enemu devetletniku, ki se bori z rakom. Na sploh je Cristiano ljudem pomagal z več milijoni evri.

"
Ronaldo je ljudem pomagal z ogromno denarja. Pomaga otrokom, nazadnje je 150 tisoč evrov doniral centru za zdravljenje raka na Portugalskem, kjer so zdravili tudi njegovo mamo," so zapisali na strani Dosomething.org in dodali: "Ronaldo svojo svetovno slavo izkorišča tudi za opozarjanje na velike probleme družbe, kot je lakota, prekomerna teža in različnost."

serena williams 3
Reuters

Drugo mesto lestvice najbolj dobrodelnih športnikov je zasedel ameriški profesionalni rokoborec John Cena, ki je prek organizacije "Make-a-wish" izpolnil okoli 500 želja, na tretjem mestu je Serena Williams, ki med drugim najbolj opozarja na pomembnost izobrazbe, na peto mesto pa se je zavihtel še en nogometaš, to je Brazilec Neymar, ki se je izkazal s sodelovanjem pri kampanji za boj proti eboli.

Lestvica najbolj dobrodelnih športnikov
 1. Cristiano Ronaldo (nogomet)
 2. John Cena (profesionalna rokoborba)
 3. Serena Williams (tenis)
 4. Yuna Kim (umetnostno drsanje)
 5. Neymar (nogomet)
 6. Lebron James (košarka)
 7. Heather O'Reilly (nogomet)
 8. Maria Sharapova (tenis)
 9. Mo'ne Davis (bejzbol)
10. Richard Sherman (ameriški nogomet)