© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
23.05.2015 12:33:17

Brcali in pomagali Tilnu

Športni center Galić je z dobrodelnim turnirjem za družino iz Brezna, ki za prevoz sina s cerebralno paralizo potrebuje nov avto in klančino za invalidski voziček, zbral 3200 evrov.

Šport ni samo tekmovanje, njegovo poslanstvo ima precej širše razsežnosti, kar je zelo nazorno razkril tudi dobrodelni nogometni turnir v Športnem centru Marinka Galića pod Pekrsko gorco. Bil je odziv na klic na pomoč družine Kozjak-Vobovnik iz Brezna, ki za svojega sina Tilna, ki boleha za cerebralno paralizo, potrebuje nov avto in klančino za invalidski voziček. Sodelovalo je 16 ekip iz mariborskih podjetij in društev, s prijavami so zbrali 3200 evrov. Namen so vsekakor dosegli.

"Družina je bila presrečna, mi prav tako, saj smo pomagali, kot znamo. Prek športa," je bila zadovoljna pobudnica dogajanja Sara Bosnić Galić. Za dodatno popestritev je poskrbela tekma zvezd, na kateri so se znova srečali člani nekdanje zlate generacije in še mnogi drugi športniki.

Gledalci so imeli ob duhovitih komentarjih Gorana Obreza priložnost znova uživati v igri Aleša Čeha, Mirana Pavlina, Milana Osterca, Marinka Galića, Mladena Rudonje, Amirja Karića, Spasoja Bulajića in Klitona Bozga, svoje veščine z žogo so razkrili Klemen Kosi, Boštjan Kline, Peter Pen, Tomaž Barada ... Dogodka se je udeležil tudi Zlatko Zahović, ki zaradi poškodbe ni igral, je pa z veseljem podpisoval avtograme in se družil z nadobudnimi nogometaši.

NZS ter NK Maribor sta Tilnu in njegovima bratcema, ki sta navdušena nogometaša, podarila tudi reprezentančne in vijoličaste drese slovenskih prvakov, kar je hvaležne fante ganilo do solz.

Galerija