© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bu
bu
22.05.2015 23:03:38

ALL LEGENDS: Zavec proti Udrihu

Arsen Perić

ŠPORTNO DRUŠTVO OLIMPIKI – humanitarna organizacija za pomoč otrokom v socialni stiski – se je v sodelovanju s Slavkom Kotnikom in javnim zavodom Šport Ljubljana odločilo za zanimiv projekt All Legends.

Košarkarska in nogometna dobrodelna tekma All Legends bo v torek, 9. junija, v dvorani Tivoli, ki letos praznuje častitljivih 50 let. Košarkarske in nogometne legende ter nekaj vrhunskih posameznikov iz drugih športov se bodo merili v kombinaciji dvoranskega nogometa (dvakrat po 20 minut) in košarke (dvakrat po 10 minut).

Vodja košarkarjev bo Matjaž Smodiš, v ekipi pa bo imel Gorana Jagodnika, Romana Horvata, Darka Mirta, Ivico Jurkovića, Sanija Bečirovića, Veljka Petranovića, Maria Kraljevića in Bena Udriha. Nogometaše bo vodil Zlatko Zahović, njegova ekipa pa bo sestavljena iz preverjenih asov – Mirana Pavlina, Marinka Galića, Ermina Šiljaka, Sebastijana Cimerotića, Ermina Rakoviča, Grege Židana, Saša Udoviča, Mladena Rudonje in Matjaža Keka.

NAMEN PRIREDITVE

– zaključni izlet otrok in zaposlenih Mladinskega doma Malči Beličeve v Bohinj (prevoz, obisk adrenalinskega parka, kosilo, plavanje v bazenu, obisk in animacija vrhunskega športnika ...)

– obnova športnega igrišča, na katerem bo Športno društvo Olimpiki lahko izvajalo treninge gojencev doma Malči Beličeve

– pomoč otrokom, ki imajo slabše možnosti pri razvijanju vseh svojih športnih potencialov (izvajanje celoletnih treningov, nakup športne opreme, spremljanje otrokovega razvoja ...)

Od ostalih vrhunskih športnikov so se povabilu že odzvali hokejist Tomaž Vnuk, odbojkar Jasmin Čuturič in slovenska boksarska legenda Dejan Zavec.

V spremljevalnem programu bodo na prireditvi nastopili tudi slovenski glasbeniki, animatorji in voditelji. Ves čas bo potekal bogat srečelov, pri katerem sreča ne bo imela pomembnejše vloge, saj bo vsaka srečka prinesla veselje otrokom, potrebnim pomoči, in zadovoljstvo ob nagradi za kupca srečke.

Dogajanje se bo na zunanjem igrišču Hale Tivoli začelo ob 15. uri, takrat se bodo s slovenskimi športnimi legendami v različnih košarkarskih in nogometnih igrah pomerili otroci, poskrbljeno bo seveda tudi za nagrade. Poldrugo uro pozneje se bo dogajanje preselilo pred vhod v dvorano, kjer bo za dobro voljo skrbel 6pack Čukur. Presenečenje pripravljata legendarni satirik Tone Fornezzi Tof in legendarni športni komentator Tom Lajevec. Ob polčasu tekme se bodo v košarki pomerili kadeti iz ragbi kluba Olimpija in njihovi vrstniki iz nogometnega kluba Olimpija.

Novicam lahko sledite tudi na facebookovem profilu All Legends, vstopnice pa lahko že kupite pri Eventimu, cena je 5 ali 10 evrov.