© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.01.2015 22:46:55

Pobili najstnike, ker so gledali tekmo

Verjetno že veste, v kako norem svetu živimo, vseeno pa smo vsi skupaj danes za to dobili še en dokaz. Tokratni nas je prizadel še toliko bolj, saj se neposredno dotika nam ljubega športa.

Kot je sporočila organizacija, katere poslanstvo je v svet spraviti čim več resnice o grozodejstvih v Iraku in Siriji, se je 12. januarja zgodil nepredstavljiv zločin, ki je bil doslej javnosti skrit in ki tudi zdaj ne bo odmeval tako zelo kot napad v kakšni medijsko bolj izpostavljeni državi. Gre pa za grozodejstvo, ob katerem se človeku naježi koža. 

Na omenjeni dan sta se na azijskem nogometnem pokalu v Avstraliji pomerili izbrani vrsti Iraka in Jordanije, tekmo pa so si kljub prepovedi želeli ogledati najstniki v iraškem mestu Mosul. Na skrivaj se jih je zbralo trinajst, našli so televizor in uživali v predstavi svoje reprezentance ter nasploh v vsej čudovitosti nogometa

Toda pri tem jih je zalotila skupina skrajnežev iz vrst gibanja, ki je odredilo prepoved in ki je bilo do kršiteljev neusmiljeno. Najstnike so zvezali in jih postrelili, njihova trupla pa pustili ležati v opomin vsem tistim, ki bi si drznili narediti kaj podobnega. Torej vsem tistim, ki bi si drznili gledati nogomet. Imate v grlu cmok? Niste edini.