© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
15.08.2024 10:56:09

Spektakel, slovo in priložnost za prepoznavnost Slovenije

profimedia

Le še devet dni je ostalo do enega največjih košarkarskih in športnih spektaklov na slovenskih tleh. Poslovilna tekma Gorana Dragića, imenovana I Feel Slovenia Noč zmaja, bo v Stožice privabila številne košarkarske zvezdnike, tako slovenske kot tuje. Luka Dončić, Dirk Nowitzki, Nikola Jokić, Chris Bosh, Steve Nash, Dejan Bodiroga in še marsikdo bodo ob Dragiću navduševali Slovenijo ter krepili njeno prepoznavnost v svetu.

Stoženska dvorana še nikoli ni bila tako polna košarkarskih zvezdnikov, kot bo 24. 8., ko se bo odvila spektakularna poslovilna tekma Gorana Dragića, ki bo v slogu ameriških tekem vseh zvezd zbrala številne izmed najbolj legendarnih košarkarjev na svetu. Te bodo v ekshibicijski tekmi navduševali prisotno občinstvo in poskrbeli za redko viden šov, ki se ga ne bi branili nikjer na svetu in ki bo nedvomno požel zanimanje tudi izven slovenskih meja.

Poleg tega, da bo tekma odlična priložnost, za uživanje v akcijah košarkarskih velemojstrov, pa je celoten dogodek tudi priložnost za dvig prepoznavnosti Slovenije kot odlične športne, turistične in poslovne destinacije, krepitev nacionalnega ponosa, spodbujanje popularizacije športa ter zdravega načina življenja in konkretne ekonomske koristi, vključno s povečanim obiskom turistov in tujih poslovnih partnerjev. Za to bosta kot nacionalna partnerja skrbela Slovenska turistična organizacija in agencija SPIRIT Slovenija, ki sta k dogodku pristopila zaradi izjemnega potenciala, ki ga vidita v njem.

Ponosen Slovenec, ki želi glas o Sloveniji razširiti v svet

Zaradi tega je vesel tudi glavni akter dogodka, kateremu je vse skupaj seveda tudi namenjeno. "Igranje za Slovenijo je bilo zame vselej nekaj posebnega. Ponosen sem na to, da sem Slovenec in da sem odrasel v Ljubljani. To, da sem lahko ambasador državne znamke I Feel Slovenia, je zame velika čast in z veseljem sem sprejel predlog, da se moje slovo od profesionalne košarkarske kariere imenuje I Feel Slovenia Night of the Dragon," je dejal Dragić, ki je že med svojo dolgo kariero skrbel za promocijo Slovenije in njeno prepoznavnost. Njegova NBA-kariera je zavidanja vredna, še najbolj pa je za prepoznavnost Slovenije naredil leta 2017, ko je kot kapetan in MVP prvenstva reprezentanco popeljal na vrh evropske košarke.

Dogodek ne bo le košarkarske narave. SPIRIT Slovenija bo že dan pred tekmo, v petek, 23. avgusta 2024, v Austria Trend Hotelu kot nacionalni partner sodeloval na mednarodnem poslovnem dogodku z naslovom Business Talk, na katerem bodo priznani govorci iz sveta športa in gospodarstva govorili o prepletu sinergij med obema področjema. Nad sodelovanjem pri Noči zmaja je navdušen tudi direktor SPIRIT Slovenija Rok Capl, ki je dejal: "Slovenski športniki so izvrstni ambasadorji Slovenije in njihovi uspehi na pomembnih športnih prireditvah krepijo prepoznavnost Slovenije kot države, ki je znana po svoji odličnosti, inovativnosti in vztrajnosti na vseh področjih. Ker verjamemo v izjemne sinergije med športom in gospodarstvom, smo v javni agenciji SPIRIT Slovenija odmevnejše športne dogodke prepoznali kot izvrstno platformo za poslovna srečanja. Kot nacionalni partner smo skupaj s Slovensko turistično organizacijo z veseljem pristopili k poslovilnemu dogodku vrhunskega slovenskega športnika Gorana Dragića, saj ga vidimo kot izjemno priložnost za promocijo slovenskega gospodarstva na tekmi in za globljo vsebinsko predstavitev slovenskega poslovnega in investicijskega okolja na poslovnem dogodku dan prej. Verjamem, da bomo s skupnimi sinergijami lahko premikali gore in naredili veliko dobrega za šport, gospodarstvo in Slovenijo."

Nowitzki, Jokić, Nash ter kapetana Dragić in Dončić

Res si človek težko zamisli boljšo promocijo države na sončni strani Alp, kot pa, da bodo v stoženski dvorani svoje znanje, zagotovo tudi na šaljiv in ekshibicijski način, kazali največji velemojstri svetovne košarke, ki so s svojimi bogatimi karierami sami ustvarili neverjetno prepoznavnost na svetovnem merilu. Tako se bodo prizori z Dragićevega slovesa gotovo širili po vsem svetu, ko bodo krožili posnetki igre MVP-jev lige NBA Dirka Nowitzkega, Nikole Jokića in Steva Nasha, pa tudi številnih ostalih slovenskih in mednarodnih zvezdnikov tega športa. Za dodaten element spektakla bo poskrbelo tudi dejstvo, da bosta v stilu tekme zvezd v NBA-ju svoji ekipi kot kapetana izbirala Dragić in Luka Dončić, kar bo samo po sebi predstavljalo simpatično in zabavno interakcijo na dobrodelni gala večerji, ki bo na sporedu dan pred tekmo.